6 Mayıs 2013 Pazartesi

Veteriner Tavsiyelerine Kanmayın

  Bildiğiniz gibi veterinerler de kuru mama satmakta ve hepsi genel olarak aynı markaları bulundurmakta... Eğer denk geldiyseniz bazı veterinerler sizin kullandığınız mamanın kalitesiz ya da yetersiz olduğunu ve kendi sattığı mamanın çok daha iyi olduğunu defalarca dile getirir. Aslında bu reklamı çok yapılan ve veterinerlerde satılan mamaların fiyatını haketmediği ve öyle ahım şahım mamalar olmadığını belirtmek isterim.

  Bunlar genelde içeriğinde etten çok tahıl bulunan, maliyeti kısmak açısından gereksiz ve zararlı ürünlerle doldurulan mamalardır. Mama alırken öncelikle kimsenin tavsiyesini dinlememeniz gerekmektedir. Çünkü bu işten ticari rant sağlayan kimseler bulunmakta ve kendi sattığı mamaları övmekte ya da reklamı çok yapılan, pahalı mamaları en iyisi olarak kabul ederek bilgisi olmadığı halde herkese önerenler bulunmaktadır. Mama seçerken önceliğiniz kendiniz olmalısınız. Sağdan soldan değil internetten araştırmalı ve en doğrusunu bulmaya çalışmalısınız. Marka, reklam ya da tavsiyelere kulak asmamalısınız. X mamasını tavsiye eden bir kişi kendi kullandığı mamayı önerecek; Y mamasını tavsiye eden kişi de satmakta olduğu mamayı önerecektir.



  Veterinerlerin, mama üreten şirketlerden gelen finansal kaynaklar sayesinde yaşamını sürdüren meslek birlikleri ve üniversite fakülteleri tarafından etki altında bırakılmaktadırlar. Örneğin, Science Diet markasının yaratıcısı ve reçeteyle dağıtılan diğer pek çok yiyeceğin baş üreticisi Hill's Pet Nutrition, Amerikan Veterinerler Birliği'nin en büyük sponsorudur. Veterinerlik eğitimi alan öğrenciler sık sık, sponsorluğu ticari mama üreticileri tarafından yapılan besin eğitimlerine tabi tutulurlar. The Wall Street Journal, Hill's şirketinin Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitim veren 27 Veterinerlik Bölümünün her birinde besin konusunda yapılan araştırmalara ve özel eğitimlere yüz binlerce dolar harcadığını ve veterinerlerin Science Diet ve muayenehanelerinden satılan diğer ticari mamalardan %40'a varan oranda komisyon aldıklarını belirtmiştir. Bu yüzden veterinerlerinizin normal koşullarda size sattığı mamalardan önermesine kulak asmayın. 

7 yorum:

  1. Bunu söylerken bir de statünüz den bahseder misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nu söylemek için bir statüye mensup olmaya hacet yoktur.Akıl baki olmak yeterlidir.Veterinerler komisyonu kimden daha fazla alıyorlar ise onu öneriyorlar..Acana bunlara satışalrın %50 si sizindir dese ..Acana yı met ede ede bitiremezler.KIsaca Hacooglu veterinerlere sponsor olsa en iyi besin kaynagı lahmacun diyecekler.Mademki statülerden anlayacak kaliteniz mevcut mamaların içeriklerini ve can doslarımızın bedensel ihtiyacı ile biolojik yapıları hakkında bilgi edinin öyle çıkın ortalıga..Fyatına göre öneri yapılmıyor en kaliteli besinler ile güvenilir bir markanın ürün maliyeti proplan dan elbette daha fazla dır ki buda satış rakamına yansır. kalite ucuza alınmaz diyelim onada..ACANA ve Orjin kullanıyorum benim kafam rahat..can dostumun bünyesi saglıgı rahat.

      Sil
    2. Pınar'ın mamalarını öneriyor musunuz?

      Sil
  2. Bu nu söylemek için bir statüye mensup olmaya hacet yoktur.Akıl baki olmak yeterlidir.Veterinerler komisyonu kimden daha fazla alıyorlar ise onu öneriyorlar..Acana bunlara satışalrın %50 si sizindir dese ..Acana yı met ede ede bitiremezler.KIsaca Hacooglu veterinerlere sponsor olsa en iyi besin kaynagı lahmacun diyecekler.Mademki statülerden anlayacak kaliteniz mevcut mamaların içeriklerini ve can doslarımızın bedensel ihtiyacı ile biolojik yapıları hakkında bilgi edinin öyle çıkın ortalıga..Fyatına göre öneri yapılmıyor en kaliteli besinler ile güvenilir bir markanın ürün maliyeti proplan dan elbette daha fazla dır ki buda satış rakamına yansır. kalite ucuza alınmaz diyelim onada..ACANA ve Orjin kullanıyorum benim kafam rahat..can dostumun bünyesi saglıgı rahat.

    YanıtlaSil
  3. Biz veteriner hekim olarak tedaviden para kazanırız.musterilerimizi de sizin gibilerden korumak için istediği ürünü temin ederiz. Bu mama da olur tasma da vs. O yüzden buraya çıkıp kendi mamanı övmene gerek yok çünkü ben ve meslektaşlarımın mamadan kazanılacak paraya ihtiyacı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Siz veteriner hekim olarak "müşteri" sıfatına koyduğunuz hayvan severleri kendi sattığınız ürünlere yöneltirsiniz. Biz blog yazarları ise hayvan sever birer birey olarak kendimiz için yaptığımız araştırmaları diğer hayvan severlerle paylaşmak ve dostlarımız için en iyisi neyse ona karar kılmak isteriz. Biz mama satışı veya reklamı yapmıyoruz. Her türlü markayı eğer içeriği uygunsa öneriyoruz.


      Peki siz sattığınız mamaların içeriğini ne kadar iyi biliyorsunuz? Mamaların içindeki kimyasal maddelerden, katkı maddelerinden ne kadar haberdarsınız? Peki ya et oranından, tahıl oranından?

      İşte biz burada sizin sattığınız ve satmadığınız tüm mamaların içeriğini, firmanın kalitesini, güvenilirliğini, mamaların içindeki et oranını, et haricindeki diğer ürünlerini, besin değerlerini inceleyerek beslenme konusunda kararsız olan hayvanseverlere bir fikir sunmak için hiçbir çıkar amacı ve kazancı olmayan bu blogu açtık.

      Siz kendi sattığınız mamalara bu mama da olur derken bir hiçbir alakamız olmayan tüm mamalara uygunsa olur diyoruz.

      Sil
  4. Merhaba kutay bey.benim 7aylik bir rottweiler kizim var.veterinerimiz rasitizm oldugunu söyledi.bana mama degismemi söyledi fellicia kullaniyordum pro plan veya hills kullanin dedi.ama sizin sayfanizda arasdirdim ve o mamalarin pek iyi olmadigini okudum.n&d ye veya profine e gecmek istiyorum.kizimin büyûmesi durdu kendiside durgunlasti ve hafif topalliyor.eksik olan vitaminler ve mineraller ek olarak surup seklinde bir takviye olarak vercez veterinerden alcaz bunu.fakat bahs etdigim mamalarda bunlarda varmi yada?

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...