9 Mayıs 2013 Perşembe

AAFCO Nedir?

  AAFCO, Association of American Feed Control Officials'ın kısaltmasıdır yani Amerikan Yem Kontrol Yetkilileri Derneği anlamına gelmektedir. Kedi ve köpek mamalarında besin değerlerinin en düşük düzeyin belirlenmesini sağlayan bir kurumdur. 

  AAFCO, köpek mamalarında herhangi bir denetleme, test ya da kontrol yapan bir kurulum değildir. Yalnızca mamalardaki besin değerini ve mama formulasyonunun limit düzeyini belirler. Bu değerler limit düzeyde olduğu için zaten pek çok mama AAFCO'nun belirlediği limitlerin çok üzerinde değerlere sahiptirler.

  Önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere besin değerlerinin oranı kadar hangi kaynaklardan sağlandığı da önemli demiştik. AAFCO'da protein oranı min %20'dir ve kuru mama sektörüne baktığımızda protein oranı %20'nin altında olan bir mama bulmak zordur. Ancak önemli olan bu proteini hangi kaynaklardan sağladığıdır. 

 Pek çok firma, mamalarında AAFCO ibaresini barındırmak için ürünlerine yapay kaynaklar katarak değerleri arttırmaktadır. Bazı mamalar soya, hayvan yan ürünleri, tahıl ve gluten ile protein değerini arttırmaktadır. 

 Kaliteli bir mama arayışına girdiyseniz üzerinde AAFCO ibaresi bulundurması o mamanın kalitesi hakkında hiçbir bilgi ve dayanak vermemektedir. Dolayısıyla pek çok mama artık AAFCO düzeyinin çok çok üstünde olduğu için bu limitler bazı firmalar tarafından hedef olarak alınmamaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...