13 Mayıs 2013 Pazartesi

Kuru Mama İncelemeleri Genel Bakış

  Diğer yazılarımızda kuru mama incelemesi yapacağımızdan bahsetmiştik. Kuru mamalar, köpek beslenmesinde en çok kullandığımız hem zamandan hem de maddi açıdan tasarruf sağlayan beslenme şeklidir.

  Köpek beslenmesinde kuru mama kullanan köpek sahiplerinin çok dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Zararlı ve gereksiz gıdalar, koruyucu ve katkı maddeleri, içeriğine göre yüksek fiyat içeren kuru mamaları hakkında sizleri daha önce de uyarmıştık.

  Bu yazı dizisinde kuru mamaları markalardan başlayarak her mamalarını teker teker inceleyerek değerlendireceğiz. Bu mamaları incelerken belli başlı bazı noktalardan destek alacağız. Bu noktalar ise aşağıdaki maddelerden oluşmaktadır.

1. Mamanın içeriğinde neler var?
2. Mamanın içeriğinde gereksiz ve zararlı gıdalar var mı?
3. Mama fiyatını hakediyor mu?
4. Mamanın besin değerleri yeterli mi?
5. Mamada az veya çok olan vitamin, mineral v.b gibi besin değerleri köpekler için sorun teşkil ediyor mu?
6. Mamada et ve diğer gıdaların oranı uygun mu?
7. Mamadanın içerdiği besin değerleri dengeli mi?
8. Mamada alerji yapma olasılığı yüksek, sağlığını tehlikeye atan ürünler var mı?
9. Mama fiyat/kalite olarak hangi aralıkta?
10. Mama köpek beslenmesinde dengeli bir içerik ve sağlığı açısından yeterli oranlar sunuyor mu?

  Yabancı kaynaklar ve evcil beslenme uzmanları, kuru mama incelemelerini genellikle bu kriterlere göre değerlendiriliyor. Kuru mama incelemesinde en önemli faktör ise içeriktir. Çünkü besin değerleri içeriğe göre şekillenir ve köpekler için zararlı, gereksiz, maliyeti düşürmek açısından konulan ürün olup olmadığı içerik üzerinden belirlenir.

3 yorum:

  1. ayrıca firma olarak da bakmak lazım bu mama meselesine çünkü bazı firmalar bu konuda suçlu

    YanıtlaSil
  2. bilinçli bir tüketici araştırmasını yapmalı ve istediği ürünü öyle almalıdır. kısacası zaten bu maddeleri herkesin sorgulaması lazım. ama bizim ülkede çok çomar dolu olduğu için, kesin bilgi yayılımı olduğu için, arkadaştan alınan duyumlar olduğu için en kalitesiz ama en pahalı mamalar en çok satılmakta.

    YanıtlaSil
  3. Mamaların üzerindeki bilgilerin doğruluğunu inceletip yalan beyanda
    bulunan mama satıcılarına ağır para cezası ile malının piyasadan toplatılması nı sağlayacak resmi bir merci olursa bak bakalım kimse milleti kandırmaya cesaret edebiliyormu ?

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...