9 Mayıs 2013 Perşembe

Köpeklerde beslenmeden kaynaklanan alerji durumları

Beslenmeden kaynaklanan alerji nedir?

  Bir köpekte beslenmeden kaynaklanan alerji durumu, bazı köpeklerde gıda bileşenleri bağışıklık sistemine zarar verir ve vücut bu zararla başedebilmek için antikorlar üretir. Bağışıklık sistemine zarar veren gıda bileşeni ile antikorlar arasında bir mücadele başlar ve köpeklerde alerjik reaksiyonlar bu durumdan dolayı görülür. 

Bir köpeğin aynı menüyü sürekli olarak yemesi mi yoksa düzenli olarak değişik menülerle beslenmesi mi daha güvenlidir?

  Dr. Karen Beckeraşağıdaki videoda durumu güzel bir şekilde izah etmiş. Köpekleri alerjisinden dolayı sürekli aynı gıdalarla ya da kuru mamalarla beslemek sağlıklı ve doğru değildir. Pek çok veteriner eğer bu mamaya alerji göstermediyse bu mamayla devam edin demektedir ancak bu son derece yanlış bir düşüncedir. Aynı kuru mama ile beslenmesi köpeğinizi kuru mamanın içinde bulunmayan ya da az bulunan besinlere muhtaç hale getirecektir ve bu durum alerjiden daha da kötü sonuçlar doğuracaktır.

Alerjinin belirtileri ve bulguları nelerdir?

  Alerjinin belirtilerini: deri döküntüsü, aşırı kaşınma, ürtiker, pençe ısırma, obsesif yalama, bulantı veya kusma olarak algılayabiliriz.

Gıda intoleransı nedir?

  Gıda intoleransı, gıdaların sindirim sisteminde yarattığı bağışıklık tepkisi olarak adlandırılabilir. Örneğin laktoza intoleransı olan bir insanın süt içtiğinde hazımsızlık çekmesi gibi...

Gıda intoleransının bulguları ve belirtileri nelerdir?

  Gıda intoleransı belirtileri çoğunlukla hazımsızlık, gaz, şişkinlik, bulantı, kusma veya ishal olarak adlandırılabilir.

  Kuru mamanın köpeğinizde alerjik reaksiyon göstermesine sebep olması, kuru mamanın kalitesini mi gösterir?

  Alerjiler köpeğinizin kendi bağışıklık sistemiyle ilgili bir durumdur. Dolayısıyla kuru mamanın kalitesiz olmadığını göstermez. Köpeğinizin alerji gösterdiği bir ürün hangi mamada olursa olsun köpeğiniz aynı etkiyi gösterecektir. 

Eğer köpeğim alerji belirtileri gösteriyorsa bu mamadan mı kaynaklanıyor?

  Öncelikle köpeğinizin alerjisinin gıdadan kaynaklandığından emin olmak gerekir. Çünkü gıda, alerji olarak diğer etkenlerden daha düşük bir seviyeye sahiptir. Fazla yiyip, enerjisini tüketmeyen ve hareket etmeyen bir hayvanda da bu alerjiler görülebilir. 

En sık alerjiye sebep olan nedenler nelerdir?

  Alerjik reaksiyona neden olabilecek gıda ürünleri şunlardır:

Soya
Gluten
Mısır
Buğday
Sığır eti
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...