14 Mayıs 2013 Salı

Acana Yetişkin Küçük Irk Köpek Maması

  Bu yazımızda Acana Small Breed mamasının içeriğini ve kalitesini inceleyeceğiz. Acana Small Breed, küçük ırk köpekler için diğer mamalarına oranla yüksek besin değerlerine sahip, küçük, kolay çiğnenebilen ve ince mama taneleri sayesinde kolayca kırılabilen bir yapıya sahiptir.


  Bu üründe Acana'nın klasik serisinde olan mamalarla genel olarak aynı niteliğe sahiptir. Okanagan Vadisinde yetişmiş taze meyve ve sebzeler, Kuzey Vancouver Adasından canlı olarak yakalanan dil balığı, doğal ortamda yetişmiş cobb tavuğu, yerel tarlalardan temin edilen yumurtalar mama yapımında taze ve koruyucu madde içermeden kullanılmaktadır. Bu ürünlerin insan tüketimine de uygun olduğu kanıtlanmış ve dondurulma, işlenme, katkı maddesi eklenmesi gibi işlemlerden geçirilmemektedir.

  Acana Yetişkin Küçük Irk maması, %60 oranında tavuk eti, balık eti ve yumurta içermekte; %20 oranında meyve sebze ve %20 oranında düşük glisemik oranına sahip Alberta yulafı içermektedir.

  Acana'nın içeriğine baktığımızda köpeklerde alerjik reaksiyonlara sebep olacak herhangi bir ürün bulunmamaktadır. İçerdiği et oranı ve etin kalitesiyle yüksek oranda kaliteli sindirilebilir protein sağlamaktadır. Protein, yağ, karbonhidrat gibi besin değerleri dengeli olarak hazırlanmış ve düşük seviyede, dengeli bir karbonhidrat değeri içermektedir.

  2.27 kg'ını 42 TL'ye bulabileceğiniz bu ürün fiyatını içeriğinin kalitesinden dolayı fazlasıyla haketmektedir. İçeriğine gelecek olursak aminoasit, vitamin ve mineral değerleri tatmin edici düzeyde glukozamin değeri ise bu mamada diğer mamalarına oranla 1400 mg/kg gibi yüksek bir seviyede bulundurmaktadır.


İçeriği
Tavuk eti, ufak parçalara ayrılmış yulaf, kemiği alınmış tavuk, tane patates, bezelye, tavuk yağı, tane yumurta, kemiği alınmış dil balığı, güneşte kürlenmiş yonca, tavuk ciğeri, ringa yağı, bezelye lifi, tane elma, tane armut, tatlı patates, kabak, balkabağı, yabani havuç, havuç, ıspanak, yaban mersini, böğürtlen, su yosunu, hindiba kökü, ardıç meyvesi, melek kökü, kadife çiçeği, tatlı rezene, nane yaprağı, lavanta.
Katkı Maddeleri
Vitamin A takviyesi, vitamin D3 takviyesi, vitamin E takviyesi, niyasin, riboflavin, folik asit, biyotin, vitamin B12 takviyesi, çinko proteinat, demir proteinat, manganez proteinat, bakır proteinat, selenyum mayası, kurutulmuş Enterococcus faecium fermantasyon ürünü.


Analiz Değerleri


Ham protein (min.)32%
Ham yağ (min.)19%
Ham lif (max.)4%
Nem (max.)10%
Kalsiyum (min.)1.7%
Fosfor (min.)1.1%
Kalsiyum: Fosfor Oranı1.5:1
Omega-6 (min.)
LA
2.5%
2.3%
Omega 3 (min.)
EPA (min.)
DHA (min.)
0.9%
0.4%
0.4%
Omega 6:Omega 3 oranı2.8:1
Glukozamin (min.)1400 mg/kg
Kondroitin sülfat (min.)900 mg/kg

Vitaminler

Vitamin A21 KIU/kg
Vitamin D3500 IU/kg
Vitamin E410 IU/kg
Vitamin B1 (Tiyamin)99 mg/kg
Vitamin B2 (Riboflavin)45 mg/kg
Vitamin B3 (Niyasin)340 mg/kg
Vitamin B5 (Pan. Asit)53 mg/kg
Vitamin B6 (Piridoksin)45 mg/kg
Vitamin B120.3 mg/kg
Biyotin0.1 mg/kg
Folik Asit6.0 mg/kg
Kolin2,000 mg/kg

Mineraller

Soydum0.39%
Klorür0.45%
Potasyum0.75%
Magnezyum0.10%
Demir240 mg/kg
Çinko250 mg/kg
Bakır30 mg/kg
Manganez37 mg/kg
İyot1.8 mg/kg
Selenyum0.8 mg/kg

Aminoasitler

Lizin2.3%
Treonin1.3%
Metiyonin0.6%
İzolösin1.3%
Lösin2.4%
Valin1.6%
Arjinin2.2%
Fenilalanin1.2%
Histidin0.75%
Triptofan0.3%
Sistin0.4%
Tirozin0.8%
Taurin0.2%

Bitkisel Ek Maddeler

Radika kökü700 mg/kg
Meyan kökü500 mg/kg
Melek kökü350 mg/kg
Çemen otu350 mg/kg
Kadife Çiçeği350 mg/kg
Tatlı rezene350 mg/kg
Nane yaprağı300 mg/kg
Sarı papatya çiçeği300 mg/kg
Hindiba kökü150 mg/kg
Zater150 mg/kg



Önerdiğimiz köpek maması ürünlerini güvenilir ve uygun fiyata almak isterseniz sitemize özel ekstra %6 indirim kodu olan KBESLENME ile buraya tıklayarak petlebi.com'dan daha ucuza satın alabilirsiniz.

5 yorum:

  1. bu mama içinde bir değerlendirme yaparmısınız

    YanıtlaSil
  2. Oğlum küçük ırk Maltese Terrier. Acana Grasslands almayı düşünüyorum. Bu ürünmü yoksa Grasslands mı uygun olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Benim de maltese ırkı köpeğim var ve ben onu genellikle acana'nın küçük ırk yetişkin köpek mamasıyla besliyorum. Tadını severek yiyor. Acana'nın küçük ırk yetişkin ve tahılsız tüm ürünlerini tavsiye edebilirim.

      İyi akşamlar dilerim.

      Sil
    2. Peki Grasslands içerik bakımından daha zengin değil mi? Grasslands kullansak sorun çıkar mı?

      Sil
    3. Grasslands içeriği bakımından daha zengin tabi ki. İstediğiniz mamayı kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum ancak bunu ancak gözlemleyerek öğrenebilirsiniz. Umarım dostunuz için yararlı bir mama olur.

      Sil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...