27 Mayıs 2013 Pazartesi

Artemis Köpek Maması İncelemesi

  Ülkemize yeni gelen ve ortalama bir kaliteye sahip olan Artemis adlı mamanın içeriğine ve kalitesine göz atacağız.

  İlk olarak Artemis mamalarının içeriklerine genel olarak baktığımızda farklı tahıllar kullanıldığını ve mısırın kullanılmadığını görüyoruz.

  Arpa, akdarı, kahverengi pirinç, pirinç ve yulaf her mamasında bulunan tahılları içermektedir.

  İlk üç içeriğe baktığımızda üç maddenin de et olduğunu görüyoruz. Tek tür hayvan eti bulundurmayan bu mamalarda tavuk, hindi, somon ve ördek gibi çeşitli et ürünleri bulunuyor. Bütün yumurta yerine sadece yumurta bulunuyor ve yabanmersini, havuç, elma, bezelye gibi çeşitli meyve ve sebzeler içeriyor.

  Omega 6 bakımından zengin olan Artemis mamalarına genel olarak baktığımızda domates posası içerdiğini görüyoruz. Domatesin yan ürünü olan domates posası köpekler için alerjik reaksiyonlara sebep olabildiğinden dolayı köpek mamalarında pek önerilmeyen bir üründür.

  Bunların dışında soya, hayvansal ürünler ve pancar küspesi gibi zararlı ürünler bulundurmayan bu mamalar köpek beslenmesine uygun kuru mamalar olarak yerlerini alıyor. Oldukça yüksek bir fiyata sahip olan bu mama içeriğine ve kalitesine bakıldığında fiyatının biraz aşırı yüksek olduğunu da söyleyebiliriz.

Mamanın kalitesi: 3/5
Mamanın kalite/ fiyat oranı: 2/5
Mamanın içeriği: 3/5
Mama önerilebilir mi? Evet

5 yorum:

  1. artemis dunya capında odul almıs bir amam 6 yıldız olarak kabul edilmiş size gore 5 uzerınden 3 ? Bence bu blogları para ıcın yazyr ve reklam yapıyorsunuz. 1 gun 5 verdiginiz mama 2 ay sonra 2-3 oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. la evladım o mama dünya çapında ödül almış bir mama değil. 6 yıldız olarak kabul edilmiş bir mama da değil. o senin dediğin olay dogfoodreviews adlı sitede artemis'in tahılsız serisi incelemesinde 6 yıldız almış olması. pireyi deve yapmışsın resmen. bilmeden konuşma cahil cahil.

      Sil
  2. N&B öve öve bitiremediniz..bu konuda namlı olan ülkelerin hiçbirinde kategorilerde,listelerde adı bile yok..ab,abd,kanada,almanya,ingiltere,avustralya bu mamyı listelerine bile almamışlar ancak 3 yıldız tıklarsanız bir çeşidi görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. N&B öve öve bitiremediniz..bu konuda namlı olan ülkelerin hiçbirinde kategorilerde,listelerde adı bile yok..ab,abd,kanada,almanya,ingiltere,avustralya bu mamyı listelerine bile almamışlar ancak 3 yıldız tıklarsanız bir çeşidi görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. N&B öve öve bitiremediniz..bu konuda namlı olan ülkelerin hiçbirinde kategorilerde,listelerde adı bile yok..ab,abd,kanada,almanya,ingiltere,avustralya bu mamyı listelerine bile almamışlar ancak 3 yıldız tıklarsanız bir çeşidi görünüyor..

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...