17 Mayıs 2013 Cuma

Acana Klasik Seri


  • Acana Senior Dog
  • Acana Light and Fit
  • Acana Sport and Agility
  • Acana Puppy and Junior
  • Acana Adult Large Breed
  • Acana Adult Small Breed
  • Acana Puppy Small Breed
  • Acana Puppy Large Breed
  • Acana Chicken and Burbank Potato
  Bu mamalar aynı seri içinde ve aynı içerikleri bulunduklarından tek bir başlıkta inceleyeceğiz. Bu mamalar içerik olarak %55 ve %65 oranında et, balık, yumurta; %15 ve %20 oranında düşük glisemik indeksine sahip Alberta yulafı; %20 ve %25 oranlarında ise meyve, sebze içermektedir.

  Acana'nın yukarıdaki mamalarında ilk içerik tavuk eti ile başlamaktadır. İçeriğe dikkat ederseniz taze tavuk eti yazmıyor. Bazı mamalar et içeriğini taze olarak belirtir. Çünkü et dehidrasyona uğradığından pişirildikten sonra oranı büyük bir ölçüde düşmektedir. Firmalar da içerikte eti ilk sıraya koymak için taze olarak yazmaktadırlar halbuki et piştikten sonra %80'e varan oranlarda su kaybetmektedir bu da taze etin büyük bır kısmının kaybolması demektir. Acana'da pişirilmiş et ilk sırada olduğundan taze et yazan mamalardan neredeyse 2 kat daha fazla et içermektedir. Bu içerik konsantre et olarak da geçmektedir. Ayrıca konsantre et, taze etten 3 kat daha fazla protein içermektedir. 

  İçeriğin ikinci kısmında ise Alberta yulafı bulunmaktadır. Alberta yulafı, b vitamini ve lif bakımından zengin bir kaynaktır.

  Üçüncü içeriğe baktığımızda kemikleri alınmış tavuk bulunmaktadır. 

  Dördüncü içerikte ise patates bulunmaktadır. Patates, gluten içermeyen karbonhidrat kaynağıdır. Patates diğer mamalarda da gördüğümüz gibi köpek mamasında en çok kullanılan ürünlerden biridir. Mamaya tat veren başlıca ürünlerden birisidir.

  Beşinci içeriğe baktığımızda bezelyeyi görmekteyiz. Bezelye de çoğu sebzede olduğu gibi karbonhidrat ve doğal lif kaynağıdır. 

  Altıncı içerikte ise tavuk yağının bulunduğunu görmekteyiz. Tavuk yağı gibi hayvansal yağlar linoleik asit ve omega 6 bakımından zengin ürünlerdir. 

  Yedinci içerikte ise bütün yumurta bulunmaktadır. Yumurta, biyolojik olarak zengin bir besin kaynağıdır. Yüksek besin değerleri içermektedir. Protein ve kabuğundaki kalsiyumlar bakımından zengin bir gıdadır.

  İçeriğin sekizinci kısmında pisi balığı bulunmaktadır. Acana'yı diğer mamalardan ayıran bir diğer özelliği ise içeriğinde balıkların doğal ortamında Kuzey Vancouver Adası'nda yani pasifik okyanusunda avlanmasıdır. Balıklar hem taze hem de soğuk sularda yaşadıkları için yağ oranları çok yüksektir. 

  İçerikteki dokuzuncu ürün ise güneşte kürlenmiş yoncadır. Yoncayı diğer mamaların içeriklerinde de sıkça görmekteyiz ancak Acana'da önemli olan nokta yoncanın güneşte kurutulmasıdır. Fark ettiyseniz diğer mama içeriklerinde kurutulmuş yoncanın nasıl kurutulduğu yazmamaktadır. Bu doğal yoldan da yapılmış olabilir, yapay olarak da...

  İçerikteki diğer kısımlara gelirsek radika kökünün bulunduğunu görürüz. Radika kökü, inülin maddesinin doğal kaynağıdır. İnülin, fruktan olarak bilinen lifler sınıfındaki doğal bir polisakkarittir. Yani köpeklerin vücudunda bakteriyel mikroflara aracılığıyla kalın bağırsakta fermente edilerek mikroorganizmaların sağlıklı büyümesini destekler. 

  Radika kökü, inülinin tek kaynağı değildir. Mamada bulunan probiyotik ürünler de köpeklerin sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin gelişimine katkıda bulunur.

  Acana'ya genel olarak baktığımızda ortalamanın üstünde bir mama olduğunu pekala söyleyebiliriz. Karbonhidrat oranı ortalama olarak %35 civarında olduğundan diğer tahıllı mamalara göre köpek beslenmesine biyolojik olarak daha uygun mamadır. 

  Fiyatına baktığımızda 2.28 kg'ını 40-50 lira arasında bulabildiğimiz bu mamaların, yurtdışı kaynaklı online petshop sitelerine bakarsanız ülkemizde de aynı fiyat aralığında olduğunu göreceksiniz. 

Mamanın kalitesi:  5/5
Mamanın fiyat değerlendirmesi:  4/5
Mamanın içeriği:  5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...