7 Mayıs 2013 Salı

Kuru Mamalardaki Protein Değeri Köpeğiniz İçin Yüksek mi?

  İnternet ortamında sıkça duyduğumuz bir laftır "Yüksek protein köpekler için zararlı ve alerji yapar." Aslında bu tamamen yanlıştır. Yüksek proteinin ya da yüksek protein içerdiğinden dolayı tavuk etinin köpeklerde alerjik reaksiyon göstereceği bir durum yoktur.

   Eğer köpeğinizde bazı böbrek ve karaciğer hastalıkları riski yoksa yüksek protein içeren mamalardan korkmanız için bir durum yoktur. Kaliteli yüksek protein içeren kuru mamalar köpekler için herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Kaliteli protein, köpeğinizin sağlığı için gerekli aminoasitleri ve köpeğinizin yağsız bir vücut kitlesine sahip olmasını sağlar. Kas kütlesinin oluşmasında bu aminoasitler rol oynar.

  Köpekler gereğinden fazla beslendiğinde tıpkı insanlar gibi istenmeyen kilo alma ve yağlanma durumları görülebilir. Protein köpeğinizin kas kütlesi kazanmasını ve sağlıklı olmasını sağlar. Eğer köpeğiniz yemesi gereken miktarda beslenirken istemsiz kilo alıyorsa egzersizlerinin ve yediği miktarın uygun olduğundan emin olun.

 Fazla proteinin köpeklerde alerjiye neden olduğu söylemi tamamen yalandır ve hiçbir gerçekliği yoktur. Köpeğiniz mamanın içeriğinde bulunan ürünlerden, takviyelerden ya da protein çeşitlerinden dolayı mamaya alerjik reaksiyon gösterir. Dolayısıyla düşük proteine sahip bir mamada da içeriğinde alerjiye sebep olacağı bir ürün varsa yine aynı alerji durumu gözlenir. Örneğin tavuklu bir mamaya alerjisi olduğunu sandığınız bir köpeğin aslında o mamadaki gluten protein grubuna alerjisi olduğu görülebilir. Tavuklu mamaya alerjisi olduğu sanılan bir köpeğin farklı bir tavuklu mama ile beslendiğinde alerjik reaksiyonlar görünmediği de gözlenmiştir. Bu yüzden neye alerjisi olduğunu veterinerlerde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalarla bulmalısınız.

3 yorum:

  1. Merhaba. 8 aylık bir king charles cavalier köpeğim var. 4 aylıkken bana geldiğinde acana pasifica ile beslemeye başladık. Ancak sanki doymuyor gibi hep açtı her yere saldırıyordu ve dışkılaması da çoktu(ishal değil ama çok kaka yapıyordu) ayrıca da zayıftı ve kilo almıyordu.
    Sonra veterinerin yoğun baskısı ile proplan somonlu yavru maması aldık ama benim içime sinmediğinden ben onu onu orijen yavru maması ile karıştırıp verdim. Daha doyuyor gibiydi.
    Şimdi bu şekilde karıştırarak devam etmek istiyorum.
    Acana puppy ve bir tahıllı mama ile. Profine ve britcare'i önermişsiniz blogda. Onlardan biri daha iyi olur sanırım değil mi?

    Ve tahılsız mamalarda bu kadar aç olması köpeğimin normal mi?

    YanıtlaSil
  2. 2 yıl oldu hala düşünüyor cevabı .... Sanırım zor bir soru oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşi gücü yoktu şu saçma soru için atomu parçalıyordu evet. ne densiz şeysin sen ya bir bitmediniz... emeğe bari biraz saygınız olsun. milletçe tek anladığınız şey nankörlük ve cahillik etmek. soruyu sorana gelince illa tahıllı mama ile beslemek zorunda değilsin başka bir mamaya geç belki orijen'in o maması yaramamıştır köpeğine.

      Sil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...