27 Mayıs 2013 Pazartesi

Orijen Köpek Maması İncelemesi

  Bu yazımızda köpeklerin biyolojik beslenmesine uygun, %80 et ve %20 meyve, sebze içeren, mamaları tahıl içermeyen Orijen markasını inceleyeceğiz.

  Besin değerleri bakımından oldukça zengin ve kaliteli içerik barındıran, zararlı ve kalitesiz ürün bulundurmayan bu marka, köpeklerin beslenmesine son derece uygun ürünler üretmektedir.

  İçeriğindeki kaliteli ve yüksek sindirilebilirlik oranına sahip protein, düşük karbonhidrat, dengeli yağ ve protein oranları sayesinde ideal besin değerleri sunmaktadır. Ülkemizde sadece tavuk etlisi ve 6 balıklı maması bulunan Orijen'in içeriğine genel olarak içeriklerine baktığımızda zararlı ya da gereksiz, maliyeti kısmak için kullanılan herhangi bir ürün görmüyoruz.

  İlk içeriği kurutulmuş et yani pişirilen etten oluşmaktadır. Bu et bakımından oldukça zengin bir ürün olduğunu göstermektedir. Tahıl içermeyen bu ürünlerin ana karbonhidrat kaynağı ise patatesten oluşmaktadır. Patates, B vitaminleri ve bazı mineraller bakımından zengin bir kaynaktır.

  Orijen'in en önemli avantajlarından birisi ise zehirli ve koruyucu madde olarak konulan ethoxyquin adı verilen kimyasal madde bulundurmamasıdır. Bu zehirli madde genelde balıklı mamaların çoğunda kullanılmaktadır ancak Orijen'in içeriğinde kullanılan ürünlerin hepsi taze, katkı ve koruyucu maddesi eklenmeden üretilmektedir.

  Orijen'in kullandığı et ürünleri ise doğal ortamlarında yetiştirilmekte ve doğal ortamlarda avlanmaktadır. İçeriğine baktığımızda köpekler için zararlı, gereksiz ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilecek herhangi bir ürün bulunmamaktadır.

  Yüksek kalitede ve yüksek sindirilebilirlik oranına sahip protein sayesinde köpeklerin gelişiminde büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.

Mamanın kalitesi: 5/5
Mamanın kalite/ fiyat oranı: 4/5
Mamanın içeriği: 5/5
Mama önerilebilir mi? Evet


Eğer Orijen mamalarını güvenilir ve uygun fiyata almak isterseniz sitemize özel ekstra %6 indirim kodu olan KBESLENME ile buraya tıklayarak petlebi.com 'dan daha ucuza satın alabilirsiniz.

63 yorum:

  1. şimdi tr şartlarında insanın aklına şeytanlık geliyor.diğer tüm mamalar hakkındaki yorumlarınmızı okuduğumda hepsini almamak için bi sebep gösteriyorsunuz.ancak bu mama yani orijen hakkında tavsiye dahil ediyorsunuz.şimdi bu mamanın &100 sağlıklı olduğunu iddia edermisiniz.ki kullanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hasan Bey,

      Kuru mamalar köpek beslenmesinde hazıra kaçmak demektir ve hiçbir zaman doğal olan beslenme şeklinin yerini tutmayacaktır. Bizler köpeklerin kuru mama ile değil doğada nasıl besleniyorlarsa yani gerçeğine en yakın olan çiğ beslenme (barf) diyetini öneriyoruz. Ancak kuru mamalarda o kadar çok zararlı içerikler ve hileler dönüyor ki evcil hayvan sahiplerini aydınlatma gereği görüyoruz. Kuru mamalar, köpek beslenmesinde kötünün iyisidir diyebiliriz. Her markanın eksileri, olumsuz yönleri vardır ancak Orijen gibi tahılsız ve et oranı yüksek markaları gördüğümüzde bunlarda herhangi bir olumsuz ve zararlı nokta göremediğimiz için şiddetle öneriyoruz. Bizim genel olarak önerdiğimiz markalar Orijen, N&D, Brit Care Carnilove ve Acana markalarıdır. Bu markalarda diğer markalar hakkında yazdığımız herhangi bir olumsuz ve zararlı nokta bulunmamaktadır. %100 sağlıklı olduğunu elbetteki iddia edemeyiz ama ülkemizde satışa sunulan markalar arasında en sağlıklı, en besleyici kuru mama markaları olduklarını üzerine basa basa, rahatlıkla söyleyebiliriz.

      Saygılarımızla.

      Sil
    2. keşke hiç N&D markasını anmasaydınız diğer markalar diğer araştırma sonuçlarımla aynı olumlulukta ancak o marka yasaklandı diye okudum reviews.com da.
      ayrıca canım yavrumu ben de doğada nasıl besleniyorlarsa yani gerçeğine en yakın olan çiğ beslenme (barf) diyeti ile beslemek isterdim ama nasıl dengeliycez o bir evcil ve neden kötünün iyisini seçmek zorunda bırakılıyoruz canlarımız için bu konuda bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum

      Sil
    3. Merhaba, N&D markası yasaklanmadı ve herhangi olumsuz bir şey yazılmadı hakkında reviews.com'da veya herhangi bir yerde. No information about N&D kısmını yanlış anlamış olabilirsiniz.

      Sil
    4. ND ÇOK KALİTELİ BİR MAMA DIR ORGANİK DOĞAL HAZIRLANMAKTADIR ÖYLE BİR YASAK YOK OLMAYAN ŞEYİ YAZARAK ÜRÜNÜ KARALAMAYIN İNSANLARI DA YANILTMAYIN

      Sil
    5. Sevgi hanim mamalar neye, kime gore degerlendirilir.acana golden kopegim bakmazken belcika kurdum cilgina donuyor her kopek her mamayi yemez kimine iyi kimine alerji yalar .mamalar gozlemlerle verilmeli .kopegimizin bayilarak yedigi mamayi diskinin yedinin iki katini cikardini dusunursek demekkki burda bir sikinti var.saygilar

      Sil
  2. merhaba, 3 aylık maltese terrier için Orijen Puppy mamaya geçtim. öncesinde proplan kullanıyordum fakat protein oranı orijene göre çok düşük olduğundan değiştirdim. merak ettiğim beyaz ırk köpekler için bu mama uygun mu? veteriner bu cins köpeklere uygun mama kullanılması gerektiğini söyledi. hills mamanın satışını yapıyormuş, sizin analizinizde belirttiğiniz nedenlerden dolayı almamıştım. bu mama ile devam etmeli miyim yoksa farklı bir şey önerir misiniz? http://www.hepsiburada.com/liste/orijen-puppy-yavru-kopek-mamasi-tahilsiz-227-kg/productDetails.aspx?productId=ptsad064992012274&categoryId=60000838

    YanıtlaSil
  3. Benim 2.5 aylık erkek yavru dobermanım var. Hangi kuru mamayı önerirsiniz??

    YanıtlaSil
  4. Sizin yazdığınız gibi Tahılsız kuru mama mı ? Yoksa LargeBreed yavru köpek maması mı tercih etmeliyim??? Yavru Dobermanım için ....Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Sonuçta tüm yurt dışı kaliteli forumlarda herkes orijen ve acana marka mamaların,
    Kalitesinden bahsediyor,buradaki yorumlara olduğu gibi iyi bildiğiniz sadece reklam harikası olan mamalara dikkat edin bilinçli tüketici olmak lazım,bence bu değerli yorumları dikkate alın.

    YanıtlaSil
  6. http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showcat.php?cat=8&stype=1&si=orijen&perpage=12&sort=8&stype=&limit=&cat=8&ppuser=

    Yurtdışındaki bir incelemede 6 üstünden 6 puan almış Orijen.

    YanıtlaSil
  7. Ben bu zamana kadar Royal Canin kullanıyordum. Yine aynı sitede Royal Canin 6 üzerinden 1 veya 2 puan almış. Hayretler içerisindeyim. Şu anda bu değerlendirmenin gerçek olduğuna ben de inandım.

    YanıtlaSil
  8. Aslinda bildiklerimizin ne kadar yanlis oldugunu gosteren bir blok olmus tebrik ederim. Minyatur pinscher kopegime royal canin kullaniyordum ve agiz kokusu, tuylerinin dokulmesinden sikayetciyim bir cozum bulamadik veterinerimizle birlikte. Orijene gecis yapmak istiyorum fakat baliklisini mi tavuklusunu mu onerirsiniz diye sormak istedim . Tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  9. Bundan yaklasik 1 ay once orijen mamaya gecis yaptim. Daha once royal canin kullaniyordum asiri kilo yapti, tuylerinde surekli dokulme vardi. Six fish kullanmaya basladiktan sonra sanki kopegin icine seytan girmis gibi acayip bir enerjik oldu gwrcekten cok kuvvetli bi mama. Kullanacak olanlara onerim kullanma klavuzundaki miktarlari asmayin. Tuyleri parlaklasti diskida cok azaldi, tek olumsuz yani biraz pahali olusu. Deger mi bence deger....

    YanıtlaSil
  10. merhaba 10 aylık pekinezime 3.aydan beri orijenn puppy yediriyorum ancak son paketle beraber ishal başladı. Hayatındaki tek değişiklik paketin bitmesi ve yeni paketin açılması. Böyle bir sorunla hiç karşılaşan oldu mu? Uzun süreli kullanımlarda ishal yan etkisi görülür mü? Orijen&acana serisini bırakırsam ND 'de de aynı problemi yaşar mıyım?

    YanıtlaSil
  11. Almayanın bağımsız araştırma kurumu Stiftung Warentest tarafından yapılan bir araştırmada orijenin çok fazla kalsiyum içeriği olduğundan özellikle genç köpeklerde kemik yapısında kalıcı hasar oluşturduğunu ve kesinlikle verilmemesini açıkladılar .

    https://www.test.de/Hunde-Trockenfutter-Von-sehr-gut-bis-mangelhaft-4149190-4149195/

    Bu kurum dünyadaki en iyi test kurumu olarak belgelendi bir çok kez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neye güveneceğimizi şaşırdık gerçekten. Orijen en iyisi diye onu kullanmayı düşünürken bu araştırma kafamı karıştırdı şimdi

      Sil
    2. Yorkshire terrier için peki hangi mama mantıklı acaba

      Sil
    3. Linki açtığımda araştırmanın 5 yıl öncesine ait olduğu anlaşılıyor. Acaba aradan geçen 5 yılda sorun giderilmiş midir?

      Sil
  12. Araştırmalarım neticesinde 3 aylık Maltese köpeğim için Orijen Puupy kullanmaya karar vermiştim. Bir üstteki yorumda yazan İlker Çakmak Beyin yazdığı Almanya araştırması kafamı karıştırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Orijen kullanıyorum Atay bey... İşin ilginç yanıda bu... Ama hayatımda her zaman gerçeklerle yüzleşmişimdir. Araştırmak lazım... İletişim kurmak isterseniz facebook adresim

      https://www.facebook.com/ilkerrcakmak

      Sil
  13. Merhaba
    Yorkshire terrierim var ve daha önce n&d kullandık. Tüy sağlığıda çok önemli hangi mamayı kullanmalıyım. Orijen düşünüyorum ne dersiniz

    YanıtlaSil
  14. 5 kedim 2 de akita inu köpeğim var yavruluklarından beri orijen ile besliyorum veteriner hekimimiz, diğer köpek sahipleri herkes hayvanların genel sağlık durumuna hayranlar orijen dünyanın en iyi mamasıdır bu konuda tartışmaya bile gerek yok fiyat politikasına gelince dünyanın her yerinde kaliteli ürün pahalıdır nokta :)

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,3 aylık king charlesım var. Royal Canin Mini Junior kullandım ve cildinde alerjik reaksyon gösterdi. Bu sefer Pro Plan Duo Delice Small Adult Küçük Irk Biftek ve Pirinçli başladık ancak dışkısı çok fazlalaştı ve cıvıklaştı. Şimdi hangi mama ile devam etmem gerekir bilemiyorum. Öneride bulunursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  16. Herkesin kafası karışık... Bende orijen ile taste of the wild arasında kaldım. köpeğim iri ırk 2.5 aylık ne yapmalıyım lütfen aydınlatırmısınız ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Orijen, Taste of the Wild'dan çok daha kaliteli bir mama. Taste of the Wild'ın firması olan Diamond Pet Food'un pek parlak bir geçmişi olmadığı için önermiyoruz.

      Sil
  17. ıyı günler kutay bey taste of wild hakkında bir inceleme de yaparmısınız acaba. güzel bir mama ya benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Filiz Hanım,

      Taste of the Wild köpek mamalarının firması olan Diamond Pet Food daha önce pek çok köpek ölümüne sebep olduğu için geçmişi pek parlak değil. Bu yüzden bu markayı önermiyoruz.

      Sil
    2. Tesekkür ederim Kutay Bey. ancak şaşırıp kaldık uzun sure hills kullandım memnundum. ancak ıncelemnızı görünce hayret ettım.sizin incelemelere bakınca tek kullanılabılır mama orijen gibi. Ancak oda çok pahallı neyapsak bilemedik. köpeğimizin sağlığınıda riske etmek istemiyoruz halıyle.ben sizin önerilerine bakarak kac aydır orijen kullanıyorum evet memnunum ama gözle görülür büyük bir değişiklik göremedim köpeğimde. ve mamamız yine bitmek üzere :((

      Sil
    3. Orijen pahalı geliyorsa bir kalite aşağıda N&D ve Acana var ikiside iyidir ve fiyatları daha makul. Acananın 17 kg lık paketleri ile Orijen in 12 kg lık paketlerının fiyatları aynı.

      Sil
  18. Amerikan staffordshire terrier köpeğim var. Şuan 6 aylik bu gune kadar royal canin maxi junior mama kullandim. Royal hakkindaki Yorumunuzu okuduktan sonra hangi mamayi kullanmam gerektigine karar veremedim yardimci olurmusunuz..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yavru köpekler için tahılsız ve et oranı yüksek yavru mamalara bakabilirsiniz. Tavsiyem N&D, Acana ve Orijen'dir.

      Sil
  19. Merhaba chihuahua cinsinde bir köpeğim var orijen mamalarının açıklamasında tüm ırklar için yazıyor acaba köpeğim yiyebilir mi mamayı uygun olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Orijen köpek mamaları chihuahua cinsi köpeğiniz için uygundur.

      Sil
  20. Slm 2.5 yaşında 1 numara terier cinsi bir köpeğim var çok ama çok mama degistirme sonunda tek yediği mama orijenin adult yetişkin için markası oldu acaba orijenin yaşına ve cinsine göre doğru mamayi mi kullaniyorum?? Yoksa puppy sini falan mı almam gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Orijen yetişkin köpek maması 2.5 yaşında 1 numara terier cinsi için gayet uygundur.

      Sil
  21. Her kafadan bir ses cikmasi normal her kopek ayni mamayi sevecek diye bisey olamaz zaten.icene aroma doldurulmus mamayi kopeklerin sevmeside gayet dogal.malinois cinsi kopegime 3 seferdir orijen marka mama kullaniuorim gayet saglikli hatta icine seytan kacmis gibi davraniyo .her yorumu dikkate almayin derim hayirli gunler...

    YanıtlaSil
  22. merhaba,
    shihtzu cinsi kopegim var ,1.5 yasinda ve nd marka balikli mama kullaniyorum, fakat cok severek istahli yemiyor, kopegimin alerjik bir yapisi var ozellikle icerigi tavuk olan mama yediginde cildinde kizariklik olusuyor, kuzulu hangi mamayi tavsiye edersiniz? tesekkurler

    YanıtlaSil
  23. MRB,
    köpek ödül büskivilerinde durum nedir,onlarda dikkat etmemiz gereken nedir,

    YanıtlaSil
  24. Orijen geeçekten iyi bir mama. 2 aylık labrodorumda 5 aya kadar kullandım. Tüyleri pırıl pırıl oldu herkes bunun için ne yaptığımı soruyordu. Mamanın tek dezavantajı yüksek enerji verdiğinden kocamab bahçeli evde olmamıza rağmen köpeği bir türlü rahatlatamadık. Hayvan yerinde duramıyodu. Veteriner mamadan kaynaklı olduğunu söyledi. Ben kullanmayı sırf bu yüzden bıraktım. Şu an N&D kullanıyorum ondan da çok memnunum. Bir de şu fiyatları bu kadar uçmasa

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,
    Benim yavru Chinese Crested hairless bebeğimin dişleri çok küçük olduğundan ancak Royal Canin Mother and BabyDog'un tanelerini çiğneyebiliyordu, ona başladım, bir paket bitince oğlumun hassas cildinde minik kırmızı sivilcemsi birşeyler farkettim, sonradan öğrendim ki tavuklu mama alerji yapıyormuş. Acilen bıraktım ikinci paketi tam açmışken... Şu anda çaresizlik içinde ufak taneli kuzu ya da balıklı bir Orijen, ya da Acana arıyorum. Kötünün iyisi olan kuru mamalar bunlar sanırım - ne yazık ki yurt dışındaki gibi fazla alternatifim yok anladığım kadarıyla... Stella, Stewart ya da Ziwipeak markalarını bulmam mümkün olur mu acaba Türkiye'de?

    YanıtlaSil
  26. merhaba,
    3 aylık chowchow sahibiyim acaba ilk maması royal canin starter dı daha sonra pro plan aldım fakat iştahlı yemedi şimdi ise hangi mamayı almam konusuda size bilgi danışmak istedim yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar 2 aylık french bulldog um için orijen puppy mamasına başladım sizin tavsiyeleriniz üzerine ama kullandığımızdan beri dışkısında aşırı bir koyuluk ve cıvıklık oldu ayrıca kötü de bir kokusu var. Sizce bu normal mi devam etmeli miyim? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum,teşekkürler

    YanıtlaSil
  28. merhaba arkadaslar, 3,5 aylik pekinez sahibiyim. proplan tavuk kullaniyorduk ama kasintisi fazlalasinca somonluya gectik. su an kasinma devam ediyor. benim de iyice kafam karisti. nd veya orijene gecmeyi dusunuyorum ama dedigim gibi kafam allak bullak. onerisi olan varsa paylasabilir mi lutfen? cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  29. Herkese Merhaba,
    Coton de Tulear cinsi köpeğime Proplan, Orijen, Acana, N&D, Brit Care, WildField mamaların hiç birini beğendiremedik. 3 gün yiyorsa 4 gün koklayıp gidiyor. Mamaları yoğurt, peynir, yaş mama ve ödül maması ise tatlandırmış olmama rağmen 1 paketi 1 ay bile kullanamadık. Sağlık problemi yok sadece kapris. Genel görüş hayvanı 2-3 gün aç bırakmak, koşturmak vs. Aç bırakmayı pek yapamıyorum 1 gün yemeyince safra kusuyor. Ne önerirsiniz? Bu yüzden çok sıkıntı yaşıyoruz. Teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mumkunse barf besleme tarzina geciniz .emin olun bu daha saglikli olucaktir.hem daha istahli hemde besin degerlirini duzgun bir sekilde ayarlarsaniz farklari goreceksiniz👍🏼

      Sil
  30. Herkese Merhaba,
    Coton de Tulear cinsi köpeğime Proplan, Orijen, Acana, N&D, Brit Care, WildField mamaların hiç birini beğendiremedik. 3 gün yiyorsa 4 gün koklayıp gidiyor. Mamaları yoğurt, peynir, yaş mama ve ödül maması ise tatlandırmış olmama rağmen 1 paketi 1 ay bile kullanamadık. Sağlık problemi yok sadece kapris. Genel görüş hayvanı 2-3 gün aç bırakmak, koşturmak vs. Aç bırakmayı pek yapamıyorum 1 gün yemeyince safra kusuyor. Ne önerirsiniz? Bu yüzden çok sıkıntı yaşıyoruz. Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  31. Merhaba. Maltese oğlum için mama konusunda büyük bir ikilemde kaldım. Orijen 6 balıklı ve N&D balıklı portakallı mama arasındayım. N&D'nin %40 Orijen'in %38 protein oranı gözüküyor. Ama Orijen birden fazla balık türü kullanmış. Bu vitamin olarak daha iyi olabileceğini gösteriyor sanırım. Ama eminim ki iki mama sadece protein oranları ile karşılaştırılmaz. Size ve yazdıklarınıza güvenerek, biraz zaman ayırmanızı ve samimi bir cevap vermenizi acilen bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      İki mama da oldukça kaliteli mamalardır. Aralarında çok fazla göze batan bir değer gözükmüyor.

      Orijen'in tarifleri yakın zamanda tekrar yenilendi. Artık %85 et %15 meyve ve sebze içeriyor.

      N&D ise bildiğiniz gibi tahılsız mamaları %70 et, %30 meyve ve sebze içeriyor.

      Besin değeri olarak %1-%2'lik bir farkın bir şey farkettirmeyeceğini tekrar söylemek istiyorum. Bu yüzden iki mamanın da içeriğini incelediğimde glucosamine ve chondroitin dışında pek bir fark göremiyorum.

      Orijen 6 balıklı mamada glucosamine 1200 mg/kg, chondroitin ise 1000 mg/kg

      N&D balıklı mamada ise glucosamine 900 mg/kg, chondroitin 600 mg/kg

      Glucosamine ve chondroitin'in önemini önceki bir yazımızda belirtmiştik.

      İki mama da rahatlıkla alınabilir. Aralarındaki farka bakarak siz seçebilirsiniz. İkisini de çeşit olması açısından ayrı ayrı deneyebilirsiniz. Karar tamamen sizin.

      Son olarak içerik detaylarını da aktarayım.

      http://www.farmina.com/us/dog-food/natural-&-delicious-grain-free-canine/99-fish-&-orange-adult-mini.html (mini, maxi, medium tek farkı mama tanesi boyutları)

      https://www.orijen.ca/foods/dog-food/dry-dog-food/six-fish-dog/

      Sil
  32. Merhabalar, her iki mamayı da verebilirsiniz. Benim kızım N&D az tahilliyi sevmedi. Acana Lamb&apple singles mamayi severek yiyor. Acana'nin bu mamasini da deneyebilirsiniz. Yüksek proteinli mamanın oranını normalden az tutup enerjisini atmasını sağlayın bence. Kolaylıklar, Ayca

    YanıtlaSil
  33. Iyi çalışmalar üstadım site gerçekten kayda değer derecede verimli olmuş emeğine sağlık. 2 aylık Doberman köpeğim var bütün yorumları ve mama değerlendirmelerini okudum "orijen ve Acana" arasında kararsız kaldım ve bir arkadaşımızın yorum yaptigi bağımsız araştırma merkezinin yapmis olduğu açıklama orijen mama da kalsiyum fazlalığından zararı olduğunu okudum sizce bu ne derece doğrudur? "Acana veya orijen" hangi mamayla başlamamı tavsiye edersiniz? Tesekkurederim

    YanıtlaSil
  34. Merhaba 2 aylık yorkshire terrier köpeğim için orijen ya da acana kullanmak istiyorum fakat protein oranı fazla gelir diye korkuyorum bu ırklar hassas olduğu için korkuyorum? Acil yardım edin lütfen Kutay bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Acana'nın çoğu ürünü düşük proteinlidir. Orijen'in mamaları %38 gibi diğer mamalara oranla yüksek protein oranına sahiptir ancak bu protein yalnızca hayvansal kaynaklardan gelir. Diğer çoğu mamaların protein oranının düşük olmasının sebebi içinde çok az oranda et bulunması ve yüksek tahıl içermesidir.

      Hatta bu firmalar protein oranını ucuz yolla arttırmak için bitkisel protein izolatı bile kullanmaktadır. Yani biyolojik değeri en düşük, kalitesiz ve ucuz protein demektir bu.

      O yüzden protein oranının diğer mamalardan fazla olması sizi şaşırtmasın. Orijen markası yüksek protein içermemektedir. Klinik labaratuvarlarda 16 danua üzerinden gerçekleştirilen yüksek protein, orta ve düşük protein ile beslenen 3 gruba ayrılmış köpeklerden yüksek protein ile beslenen grupta da kas, doku, creatinine, albumine, üre ve vücut ağırlığı göz altına alındığında yüksek protein ile beslenen köpek grubunun daha iyi gelişim sağladığı gözlenmiştir. Bilimsel makaleyi inceleyebilmeniz için altta paylaşıyorum.

      Son olarak yüksek protein almayacağına başka bir ispat ise köpeğinize vereceğiniz mama miktarı olacaktır. 5 kg düşük aktiviteli bir köpek için Orijen gibi mamalarda 60 gram yazarken diğer tahıllı ve düşük et oranı içeren mamalarda 100 gr - 120 gr verilmesi yazmaktadır.

      Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Merak ettiğiniz herhangi bir soru olur ise lütfen sormaktan çekinmeyin.

      İyi geceler dilerim.

      https://drive.google.com/file/d/0Bz0okmQJoX4wZTBfTWhYamZaTzA/view?usp=sharing

      Sil
  35. Selamlar , bloğunuzu ilgilyle okuyorum. Gercekten sizin yazilarinizi okumadan önce ulkemizde satisi ve reklami yuksek olan bir cok mamayı kaliteli ve premium zannediyorduk. Bilgilendirmeleriniz için öncelikle teşekkür ederim. Bununla bir likte hrnuz 2.5 aylik bir yorkshire terrier yavrumuz var . Mama konusunda tecrubeli olmadigimiz ve aldiğimiz yer olan dostumun önerisiyle Fotoğraf 1Fotoğraf 0Fotoğraf 1Fotoğraf 0
    Pro Plan Puppy Small Sensitive Somonlu Küçük Irk Hassas Yavru Köpek Mamasi kullanmaya başladik çok iştahli olmasada bu mamayi pek redetmeden yiyebiliyor, bazen burun kivirdigida oluyor o zamanda oyunla karisik yediriyoruz. Sorum şudur? İçeriğinde somon kullanilan bir mama ancak protein miktari sizin bahsettiginiz guvenli markalarin yanindan bile gecmiyor. Bu mama hassas ibaresiyle digerlerine fark atmak icin uretilmis gibi geliyor bana sizce bu mamaya devam etmeliyimiyim yada nasil bir yavru mamasi onerirsiniz hassas ve kucuk irklar icin. Cevaplayacaginizi umarak saygilar sunuyorum.

    YanıtlaSil
  36. iyi günler blogunuz için teşekür ederim. benim 6 yaşında golden cinsi köpegim var. dişi ve 35 kilo. eklem yerlerinde problemler olustu. aksayarak yürüyor. veterinere götürdüm. veteriner glucosamine tablet verdi. ayrıca veteriner diyet mamalarına geçmemi söyledi. sizin yazılarınızı okuyunca kararsız kaldım. siz hangi markanın ürününü tavsiye edersiniz.

    YanıtlaSil
  37. iyi günler blogunuz için teşekür ederim. benim 6 yaşında golden cinsi köpegim var. dişi ve 35 kilo. eklem yerlerinde problemler olustu. aksayarak yürüyor. veterinere götürdüm. veteriner glucosamine tablet verdi. ayrıca veteriner diyet mamalarına geçmemi söyledi. sizin yazılarınızı okuyunca kararsız kaldım. siz hangi markanın ürününü tavsiye edersiniz.

    YanıtlaSil
  38. iyi günler. Bloğonuzu takip etmeye yeni başladım. Daha önce keşfetmediğim için kendi kendime söylendim. Benim golden cinsi dişi köpegim var. 6 yasında, 1 yaşında kısırlastırdım. kısırlaştırmadan sonra özel mama kullanmam gerekiyormuş. tabii bilmediğim için kullanmadım. yıllardır advance tavuklu mama kullanıyorum. aşırı kilo aldı. şu an 35 kilo. kilodan dolayı eklem yarlerinde problem olustu. aksamaya başladı veterinere götürdüm. glucosamıne tablet verdi ve veteriner diyet maması kullanmamı söyledi. Sitenizde okuduklarımdan sonra karar veremedim. hangi marka mama ve hangi çeşidini tavsiye edersiniz..beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  39. Benim 5 yaşında dişi pekingesim var.dün veteriner Brit çare puppy kuzu etli pirinçli mama önerdi.aldım ama pirinçli olması kafamı karıştırdı.bir de yavru köpek maması verdi.siZin bana önerebileceğiniz mama nedir.çok iştahsız bir köpek bunu da belirtmeden geçemem

    YanıtlaSil
  40. Arkadaşlar saçmalamayın çiğ etle beslemek nedir hayvan hırçın ve parazitli olur bu tarz siteler de saçma saçma konuşmuş proplan real canin 1 puan mı alır allah aşkına deneyimli kişilerden bilgi alin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çiğ ete kesinlikle sıcak bakmıyorum, hem ölümcül hastalıklar hem de çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi açısından da son derece tehlikeli buluyorum. Dondurucuya koyarak mikrobu kırdıklarını düşünüyorlar ama ölmeyen mikroplar da yok mudur? Gördüğüm kadarıyla böyle bir endişeleri ve şikayetleri yok. Çok nadir pişman olan çıkıyor. Bilemiyorum.

      Sil
    2. Yazdiklarinizi saskinlikla okudum☺️☺️ Ben uzun yillardir cig besleme yapiyorum bununla ilgili cig besleme sayfalarida mevcut..belcika kurdu besliyorum ki en saldirgan irkladan bitanesi ne bir insana nede baska bi hayvana saldirdini gormedim . Buzlukda soklanan etler kesinlike bakteri tasimaz .bakteriler hava ile temas ederse mikrop ve bakterileri uzerine ceker.unutmayin kopeklerin atalari kurtlar cig beslendi lutfn bu turk usulu rivayetlerden kurtulun.yurt disinda cogu kopek sahibi cig besleme hatta marketlere hazir sekilde satilmakda .bu yazdiklarinizi arastirmadan yazdiginizi dusunuyorum.en basit ornek mama yiyen kopekle cig besleme yapan kopegin diski miktarina bakip anlaya bilirsiniz.kopekler mamayi zor sindirip hatta tam sindiremeden disari bu sebeble hem cok su icer hemde diskilari cok fazladir ..saygilar

      Sil
  41. Yazdiklarinizi saskinlikla okudum☺️☺️ Ben uzun yillardir cig besleme yapiyorum bununla ilgili cig besleme sayfalarida mevcut..belcika kurdu besliyorum ki en saldirgan irkladan bitanesi ne bir insana nede baska bi hayvana saldirdini gormedim . Buzlukda soklanan etler kesinlike bakteri tasimaz .bakteriler hava ile temas ederse mikrop ve bakterileri uzerine ceker.unutmayin kopeklerin atalari kurtlar cig beslendi lutfn bu turk usulu rivayetlerden kurtulun.yurt disinda cogu kopek sahibi cig besleme hatta marketlere hazir sekilde satilmakda .bu yazdiklarinizi arastirmadan yazdiginizi dusunuyorum.en basit ornek mama yiyen kopekle cig besleme yapan kopegin diski miktarina bakip anlaya bilirsiniz.kopekler mamayi zor sindirip hatta tam sindiremeden disari bu sebeble hem cok su icer hemde diskilari cok fazladir ..saygilar

    YanıtlaSil
  42. Kesinlikle haklısınız Svkt... Ne yazık ki; ülkemizde yabancı kaynakları okuyan araştıran hatta farklı uzmanlardan görüş alan çok az sayıda kişi var. Hala en eski kuru mama markası en iyi markadır diyen insanlar var. Yurt dışında bir çok hayvan sahibi evde hazırladıkları mamalarla ve barf ile besliyorlar. Uygun sebze, meyve ve takviye ürünler kullanıyorlar. Ayrıca paketli Barf sistemi yerleşmiş durumda. Elbette kuru mamaların hepsini de karalamamak lazım ama bizde en çok bilinen mamalar çöp statüsünde. Bir kısım veteriner üzerinden bu zararlı mamalar ne yazık ki pompalanıyor. Yabancı kaynakları, beslenme uzmanlarını takip edin, kuru mama tavsiye eden veterinerlerden uzak durun...

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...