17 Mayıs 2013 Cuma

Acana Tahılsız Seri

  • Acana Grasslands
  • Acana Wild Prairie
  • Acana Ranchlands
  Bu makalemizde Acana'nın tahılsız ürünlerini inceleyeceğiz. Bildiğiniz gibi bu mamalarda tahıl yerine meyve ve sebze konulmaktadır. Pacifica'yı daha önce incelemiştik. İlk olarak Ranchlands'tan bahsedelim.

  Ranchlands, %60 oranında et, yumurta ve balık; %40 oranında ise meyve ve sebze içeren bir kuru mamadır. Tüm yaşam evreleri ve tüm ırklar için uygundur. Mamanın taze ve insan tüketimine elverişli olduğu da kanıtlanmıştır. 

  Tahıl içermeyen ve karbonhidrat oranı köpeklere göre düzenlenen bu mamanın içeriğinde et olarak sığır, kuzu, bizon ve balık eti bulunmaktadır. Acana tahılsız serisi diğer balıklı mamaların aksine ethoxyquin katkı maddesi içermemektedir. 

  Wild Prairie'nin ise ana içeriği tavuk ve balıktan oluşmaktadır. Tahıl içermeyen bu mama %60 tavuk eti, balık eti ve yumurta; %40 oranında ise meyve ve sebzelerden oluşmaktadır. 

  Bu mamaların içerikleri tahıl dışında daha önce de yazdığımız Acana mamalarla aynı içeriğe sahiptir. Soya, mısır ve türevleri, pirinç, şeker pancarı küspesi, dijest gibi zararlı içerik bulundurmayan bu mamalar ülkemizde kalite olarak sayılı mamaların başında gelmektedir. Kuru mama ile beslenmeye son derece uygun olan bu mamalar insan tüketimine de uygun olduğundan ve içerikleri tamamen taze olup katkı, koruyucu maddesi gibi kimyasal, sentetik ürünler bulundurmadığından tavsiye edilmektedir. 

  2.28 kg'ını 45-50 TL arası bulabileceğiniz bu mamalar yurtdışında da hemen hemen aynı fiyatlarda satılmaktadır. 

Mama kalitesi: 5/5
Mama fiyatı: 4/5
Mama içeriği: 5/5

5 yorum:

  1. Sizce en iyisi sizce hangisi? Maltese ırkı oğlum için mama sipariş vereceğim. Cevabınızı acil bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence serinin 4 maması da uygun. Grasslands kuzu ve ördek, Pacifica somon, ringa ve alabalık, Ranchlands bizon, kuzu ve sığır, Wild Prairie ise tavuk ve hindi eti içeriyor. Hangisini isterseniz onu verebilirsiniz. Benim maltese ırkı köpeğim Ranchlands'ı çok sevmişti.

      Sil
  2. 8 yaşlarında cocker kırması bır kopeğim var bı kaç aydır sürekli kaşınma deride pul pul dokulme ve yaralar olmaya başladı. Ne ilaç verildiyse düzelmedi. Kortizon yapmaya karar verdi veteriner. Açıkçası ben mamadan kaynaklı oldugunu dusunuyorum. Son zamanlarda sokaktaki hayvanları beslemek amacı ile ucuz bır mama kullanıyodum ve evdekı köpeğime de o mamadan vermiştim. Ama şu anki halini daha fazla içim kaldırmıyor. En ıyısını arıyorum. Deri problemi yaşayan yaşlı sayılabılecek bırazda kılo fazlası olan köpeğim için hangi markanın hangı mamasını tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  3. 8 yaşlarında cocker kırması bır kopeğim var bı kaç aydır sürekli kaşınma deride pul pul dokulme ve yaralar olmaya başladı. Ne ilaç verildiyse düzelmedi. Kortizon yapmaya karar verdi veteriner. Açıkçası ben mamadan kaynaklı oldugunu dusunuyorum. Son zamanlarda sokaktaki hayvanları beslemek amacı ile ucuz bır mama kullanıyodum ve evdekı köpeğime de o mamadan vermiştim. Ama şu anki halini daha fazla içim kaldırmıyor. En ıyısını arıyorum. Deri problemi yaşayan yaşlı sayılabılecek bırazda kılo fazlası olan köpeğim için hangi markanın hangı mamasını tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...