2 Haziran 2013 Pazar

Kondroitin ve Köpeklerdeki Önemi

  Kondroitin (Chondroitin), vücuttaki dokuların esneklik ve bütünlüğünü korumak için galaktozamin sülfat ve gulukuronik asitinden oluşan önemli bir polimerdir. Kıkırdakların ana parçalarından oluşmaktadır. Kıkırdaktaki hareketlerin esneklik ve yumuşaklık kazanmasını sağlar.

  Kondroitin, eklemdeki kemiklerin sürtünmesi sonucu oluşan ağrıları ve şişkinlikleri iyileştirici etkiye sahiptir. Köpeklerde osteoarthritis ve kalça çıkığı gibi hastalıklarda kullanılan glucosamine ile birlikte önemli bir takviyedir.

  Aşırı dozlarda alınmadığı sürece kondroitinin bilinen bir yan etkisi ya da zararı yoktur. Eklem ve romatizmal ağrıların çaresi olan bu takviye köpeklerde yeteri miktarlarda kullanıldığı sürece doku ve kıkırdaklarda önemli rol oynamaktadır.

  Genellikle bazı tahıllı mamalarda yeteri miktarda bulunmayan kondroitinin ek takviye yapılması gerekilebilir. Bazı glucosamine tabletleri içeriğinde kondroitin de bulundurmaktadır. Glucosamine ile birlikte yeterli miktarlarda alınan kondroitin pek çok hastalığı önlemektedir.

  Köpeklerin günlük alması gereken kondroitin miktarlarını ise ağırlıklarına göre şöyle sıralayabiliriz:

Günlük Verilmesi Gerekilen
Chondroitin miktarı
Köpekler İçin
AğırlıkMiktar
10 kg altı için125 mg
11-24 kg arası500 mg
25 kg ve üstü700 mg

5 yorum:

  1. merhaba. glyco flex 3 te kondroitin bulunmuyor sanırım. bu bir eksiklik mi? kullanmaya devam edeyim mi?

    YanıtlaSil
  2. Bonacibo mama için daha önce yeterli miktarda içeriyor demiştiniz. ek olarak yinede verilmelimi?

    YanıtlaSil
  3. mamanın içeriğinde yazan kondroitin sülfat ile kondroitin aynı şey midir? yoksa bu bir yanıltmaca mıdır?

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...