28 Haziran 2013 Cuma

Hayvansal Yağ ve Hayvansal Proteinler

  Kalitesiz ve pahalı kuru mamaların içeriklerinde  hayvansal yağ ve hayvansal proteinler içerikleri çok sık gördüğümüz iki ibaredir. Peki bu ifadelerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

  Hayvansal proteinler, herhangi bir hayvanın belirlenmeyen kısımlarının hidrolize edilerek mamaya katılmasın denmektedir. Hayvansal yağ ise herhangi bir hayvanın dokularından elde edilen ürünlerin ayrıştırıması sonucu elde edilen yağ türüne denmektedir. Bu iki ifade de son derece sağlıksız ve zararlı ürünler içerdiğinden dolayı mama seçiminde uzak durulması gerekilen maddelerdir.

  Hayvansal proteinler ifadesinde hangi hayvanlardan elde edildiği yazılmadığından bu ifade kedi, köpek, domuz gibi her türlü hayvanı kapsamaktadır. Hayvansal proteinlerin nasıl elde edildiğini merak ediyorsanız bu videoyu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.


  Hayvansal yağlar ise yine bu tür işlemlerden elde edildiğinden dolayı hayvansal yağ ve hayvansal protein içeren köpek mamalarından uzak durmanızı öneriyoruz. Küçük paketi 50-70 lira olan çoğu köpek mamasında da bulunan bu ibareler oldukça kalitesiz ve ucuz ürünlerden oluşmaktadır. Dostlarımıza en iyisini sunmak istediğimiz için aldığımız bu pahalı mamaların içeriklerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Pahalı diye kaliteli olarak adlandırdığınız ürünlerin aslında kalite namına esamesi dahi okunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...