9 Haziran 2013 Pazar

Cibau Köpek Maması İncelemesi

  Bu yazımızda 3 çeşidi olan yavru ve yetişkinler için hazırlanmış, ırk boyutlarına özel mamaları da olan Cibau'yu inceleyeceğiz.

  Tüm ürünlerinde bulunan içerikleri sıralayacak olursak:

  • %28 - %32 arasında kurutulmuş et
  • %25 - %31 arasında pirinç
  • Mısır 
  • Tavuk yağı ve balık yağı
  • Kurutulmuş kırmızı pancar posası
  • Soya yağı

  Et içeriğine bakacak olursak pek çok tahıllı üründen yüksek olduğunu ve pişirilmiş etin yazıldığını görebiliriz. Bu mamada artı bir noktadır.

  Yüksek oranda pirinç içermesi köpeklerin sağlığı bakımından olumsuz etkide bulunmaktadır. Eğer burada yazmış olduğumuz makaleye bakacak olursanız. Yüksek miktardaki pirinç ürünlerinin zararlarını öğrenebilirsiniz. İçeriğinde bulundurduğu kanserojen madde olan arsenikten dolayı pek çok ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca pirincin yüksek glisemik indeksine sahip olduğunu da belirtmek isterim. Yüksek glisemik indeksine sahip besinler köpeklerde diyabet ve obeziteye sebep olmaktadır.

  Mısır, köpekler için kalitesiz ve sindirilebilirlik oranı zor besin değerlerine sahiptir. Köpekler, gerekli besin ihtiyaçlarını mısır ve pirinç gibi tahıllardan sağlayamazlar. Çünkü tahılların içeriğindeki selüloz köpeklerin sindiremeyeceği bir maddedir. Köpeklerde selülozu sindirebilecek sindirim enzimleri olmadığından ihtiyacı olan besin değerlerini de tahıllardan tam anlamıyla sağlayamamaktadırlar. Mısır, yüksek glisemik indeksine sahip bir tahıldır. Bu da önceki paragrafta yazdığımız gibi köpeklerde diyabet ve obeziteye neden olabileceğini tekrar belirtelim.

  Kurutulmuş kırmızı pancar posası ise şeker pancarının yan ürünü demektir. Bu ürünün de bir besleyiciliği olmadığı gibi maliyeti kısmak ve köpeğin dışkısını katılaştırmak için konulduğunu da unutmayalım. Şekerinin alınıp alınmadığı da yazmamaktadır. Mamanın tatlandırılması için şeker konulması köpeklerde diyabete, obeziteye ve diş sağlığını olumsuz etkilemeye yol açmaktadır.

  Soya yağı ise soya fasülyesinden elde edilen bitkisel ancak zararlı ve sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek bir üründür. Alerjik reaksiyonların başlıca sebebi olan soya yağının bilmediğimiz pek çok zararı bulunmaktadır. Günümüzde soya ürünlerinin neredeyse tamamının da GDO'lu olduğunu varsayacak olursak mamalarda uzak durulması gerekilen bir ürün olduğunda hemfikir olacağımızı düşünüyorum. Soyanın zararlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Mamanın kalitesi: 2/5
Mamanın kalite/ fiyat oranı: 2/5
Mamanın içeriği: 2/5
Mama önerilebilir mi? Hayır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...