24 Kasım 2016 Perşembe

Wildfield Köpek Maması İncelemesi

  Ülkemize son zamanlarda yeni gelen bu tahılsız mama serisi hakkında pek çok okuyucumuz soru sormaya başlamıştı. Her ne kadar geç kalsak da affınıza sığınarak bu köpek maması hakkında bir inceleme yazısı yazma gereği duyduk.

  Öncelikle firma hakkında birkaç şeyden bahsetmek istiyorum. 1991 yılında kurulan İtalyan menşeili Dorado Srl adlı firma beslenme uzmanı Renato Rossi tarafından kurulmuştur. 2014 yılında ise çeşitli bilimsel araştırmalar doğrultusunda köpek beslenmesine en uygun mama şekli olan tahılsız kuru mama üretimine Wildfield adı altında başlamışlardır.

  Wildfield köpek mamalarını diğer mamalardan ayıran birkaç detay var. Bu detaylar tamamen kurutulmuş hayvan ürünleri içermesi, tahıl içermemesi, koruyucu, kimyasal ve katkı maddesi içermemesi ve "Cruelty Free" damgası yani hayvanlar üzerinde herhangi bir test yapılmamasıdır.

  N&D markasını hatırlayacak olursak eğer o da İtalyan menşeili, tahılsız bir mama markasıdır. Yapı itibari ile birbirlerine benziyorlar. Ancak içerik olarak değil tabii. Wildfield Mamalara genel olarak bakacak olursak eğer Small Breed (Küçük Irk) ve Medium & Large Breed (Orta ve Büyük Irk) olarak iki türü bulunmakta. Small ve Medium diye ayırmalarındaki tek fark mama tanelerinin boyutudur.

  Wildfield mamaların içeriğinde kurutulmuş hayvansal ürünler kullanılmaktadır. Bu da demek oluyor ki mamalarda taze balık eti değil kurutulmuş balık eti vardır. Yani kasaptan aldığınız eti varsayalım. 400 gram aldığınız et pişirdiğiniz zaman suyunu çekeren 200 gram belki de daha azalıyor. Bunun sebebi taze etin içinde %60-%70 oranında su olmasıdır. İçeriğinde tahıl bulunan pek çok kuru mamanın protein oranının az olmasının sebebi de budur. Tahıl dolu olan mamaların içeriğine baktığınızda %30 falanca eti var deniyor ancak o et pişirildiği zaman %20-%15'e iniyor ve tahıldan başka bir şey kalmıyor mamada neredeyse. Wildfield köpek mamalarında %60 - %67 kurutulmuş et oranı bulunuyor ki kurutulmuş olduğu için gayet iyi bir oran.

 Tahılsız olması, doğal hammaddeler içermesi, kurutulmuş et içermesi ve yüksek oranda olması, katkı ve kimyasal maddeler bulundurmaması, GDO içermemesi bu mamayı diğer tahılsız, et oranı yüksek kaliteli mamalar sınıfına sokmaya yeterli gözüküyor.

Mamanın kalitesi: 5/5
Mamanın kalite/ fiyat oranı: 5/5
Mamanın içeriği: 5/5
Mama önerilebilir mi? Evet

62 yorum:

  1. Merhaba, biraz zamanınızı alabilecek bir sorum var lütfen kusuruma bakmayın. Wildfield'in Okyanus Balıklı Somonlu ve Ton Balıklı Tahılsız Yetişkin Küçük Irk Köpek Maması, N&D'nin tahılsız balıklı ve portakallı maması ve Acana pasifica arasında kaldım. Mama konusu benim için çok önemli. Hangisini önerirsiniz içerik olarak? Küçük ırk yetişkin Maltese bir oğlum var onun için alacağım. Tavsiyenizi merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      N&D'nin içeriğinde daha çok et, glucosamine ve chondroitin var. Ben N&D tercih ederdim üçü arasında. Zaten üç mama arasında içerik olarak ön plana çıkan N&D tahılsız balıklı ve portakallı maması oluyor.

      Sil
    2. Çok teşekkürler. Bir sorum daha var. Wildfield'ın katkı maddesi yok demişsiniz. N&D'de fazla katkı maddeleri var mı?

      Sil
    3. İki mamanın da içeriğinde zararlı ve yapay katkı maddesi diyebileceğimiz bir şey gözükmüyor. Yalnızca bitkisel, doğal katkı maddeleri var. Örnek vermek gerekirse biberiye bitkisi gibi bunun nedeni ise gerekli besin değerlerini sağlayabilmek için.

      Sil
  2. Merhaba Kutay bey dogo Arjantin 8 yaşında bi oğlum var acayip tüy döküyor lütfen bana bi mama önerirmisiniz şu an hills kuzu etli yiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Dogo Argentino ırkı 8 yaşındaki dostunuza Orijen Senior mamasını öneririm. Tüy sağlığı ve sağlığı için iyi geleceğini düşünüyorum. Ek olarak Orijen 6 fish de bakabilirsiniz.

      Sil
  3. Merhaba Kutay Bey. 1.5 yasinda american cooker a sahibim. Tuylerinin parlak kalmasi icin balikli bir mama yediriyorum. Ancak et de yemesini istiyorum. Mama onerisinde bulunabilir misiniz bana teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Tüylerinin sağlığı için balıklı mama yedirmek zorunda değilsiniz artık diğer mamalar da içeriğine balıklı mamalardaki tüy sağlığına iyi geceler besin değerlerini eklemek için çeşitli hammaddeleri kullanıyor. Kabuklu deniz ürünleri, balık v.s gibi. Size tavsiyem benim de oğluma sürekli kullandığım Acana, Orijen ve N&D markalarıdır. Acana ve Orijen'de çok çeşitli et ürünleri içeren mamaları bulunmaktadır. Acana Ranchlands gibi mesela. Bu markalara bakarak beğendiğiniz mamayı alabilirsiniz.

      İyi günler dilerim.

      Sil
  4. selamlar, oncelikle blogunuz cok iyi tebrikler. 1 bucuk yasinda ingiliz bulldog sahibiyim 7 ayliktan beri bende. bende oldugundan beri acana puppy arkasindan kuzu etliyle besledim suanda degiştirmek durumundayim. taste of the wild kuzulu , n&d kuzulu yaban mersinli yada wildfield domuz etli tavsanli arsinda kaldim. hepsi iyi mamalar ama sizinde fikrinizi almak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Taste of the Wild markasını kullanmanızı önermiyorum. Hem geçmişi karanlık bir mama firması hem de et oranı kullandığınız mamalara göre oldukça düşük. N&D'nin yaban domuzlu mamasını önerebilirim bizim oğlan severek yiyordu. Kuzu eti seviyorsa eğer N&D kuzulu da deneyebilirsiniz. Ancak kuzu etini sevmiyorsa mamanın yüzüne bakmayabilir. Kuzu eti hayvanlara tat ve kokusunun azlığından dolayı pek cazip gelmeyebiliyor.

      Sil
    2. Kutay bey merhaba kafama takılan birkaç şey var cevaplarsaniz sevinirim bende 7aylik Fransız Bulldog oğlum var
      1.si 2 hafta önce falan kustu veterinerimiz pirinç kaynat lapa şeklinde ver dedi verdik düzeldi kusmasi çok şükür sorum şu mama içindeki pirinç zararlı ise bu princ lapası kotumuydu 2. Sorum barf diyeti diye birşey var veteriner kesinlikle hayır dedi sadece mama verin dedi .Siz ne onerirsiniz oğlum için birde sanki tüyleri hafif dökülüyor gibi yardım ederseniz sevinirim

      Sil
  5. Merhabalar. Ben proplan hakkında çok muallakta kaldım ve yeni bir mamaya geçip geçmeme konusunda araştırma yaparken size rastladım. Gerçekten çok bilgilisiniz teşekkürler. Ben kedi maması araştırıyorum ancak zararlı olabilecek maddeler ve firmalar aynıdır diye düşünüyorum. Şu an hills ideal balance kitten, profine kitten ve farmina matisse kitten arasında kalmış durumdayım. Brit care de araştırdıgım kadarıyla beğendim ancak gittiğim hiç bir petshopda rastlamadım. Sizin kedi maması öneriniz var mı acaba. Orijen, acana benzeri mamalar bütçemi aşıyor bu arada.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba burada bizi bilgilebdirdigniz için teşekkür ederim size birkaç sorum var öncelikle bende 7 aylık erkek French Bulldog var hafif bir tüy dökümü var 2 hafta önce birkaç kez kusmuştu veterinerimiz pirinç lapası verin sadece dedi siz princ zararlı dediginiz için soruyorum böyle verdiğimiz için zararlı olmusmudur yoksa sadece manada mı zararlı 2 .Si bize ne mama onerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahtiyar Bey Merhaba,

      Pirinç sürekli tüketimi sakıncalı olan bir besin. Köpeklerde olduğu gibi insanlarda da sürekli tüketimi zarar verebilen bir besin. Nedenlerini önceki yazılarımızda açıklamıştık. Bir kere verilmesinde bir sakınca olmaz ancak sürekli hayatı boyunca pirinçli mamalarla beslenmesi sakınca yaratabilir. O yüzden pirinç içeren mamalardan uzak durulmasını savunuyoruz.

      İyi akşamlar dilerim.

      Sil
  7. Kutay bey merhaba. Benim 1 yaşında maltese oğlum var. Mama çok sıkıntı bizim için. N&D düşük tahıllı kuzu etli yaban Mersinli mama aldım en iyisi o diye ama oğlum yemeye başladığı zamandan itibaren haftanın 2-3 günü kusmaya başladı. Veteriner bize mamadan olabileceğini söyledi ve bize royal canin gastrointestinal mama yemesini söyledi. Oğlum artık kusmuyor. Şimdi tekrardan mama arayışındayım. Bana yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Hanım Merhaba,

      Öncelikle ne şekilde kustuğu önemli.

      Mamaların taneleri büyük mü? Yoksa küçük ırk için olan mamasını mı aldınız?

      Hangi zamanlarda kusuyor?

      Kustuğunda yediği şeyleri bütün mü çıkarıyor, çiğnenmemiş bir şekilde?

      Kustuğunda yediklerini mi çıkarıyor yoksa sıvı mı? Sıvıysa ne renk?

      Önce bunların cevaplanması gerekir size tavsiye verebilmem için.

      Veterinerizin direkt olarak Royal Canin Gastrointestinal mama vermesi çok yanlış. Ne gibi tetkikler uyguladı, nasıl muayene etti ve sizden nasıl bilgiler aldı da midesinde sıkıntı olabileceğini düşünüp böyle bir mama verdi? Belki de taneleri büyük olduğu için çiğnemeden yutuyor ve kusuyor? Belki de mamanın içinde alerjisi olan bir içerik var ve bilinmesi gerekiyor?

      Bu mamanın ne kadar kötü bir mama olduğundan haberiniz var mı peki? İçeriğini söylüyorum size.

      pirinç, tavuk yan ürünleri, buğday, doğal tatlandırıcılar, pancar küspesi, tahıl distilleri kurutulmuş maya, geri kalanı ise katkı ve takviye maddeleri.

      Yani mamada yüksek oranda pirinç var ve et yok. Evet, et yerine tavuğun yan ürünleri yani gagası, bacağı, tüyü vs var.

      Bir mama kötü yaptı diye midesi hassas, rahatsız bu mamayı kullan denilmez. Kaliteli başka bir mama denersiniz. Beslenme kısmı önce araştırmaya sonra da deneme yanılma ile gerçekleşen bir eylemdir. Siz önce kaliteli mama vereceksiniz sonra yarayıp yaramadığını gözlemleyeceksiniz. Size tavsiyem önerdiğimiz diğer mamaları denemeniz ve Royal Canin'den uzak durmanız. Çünkü Royal Canin olsun, Hill's olsun ya da ProPlan olsun bu mamaların özel veteriner diyeti adı altında satılması tamamen stratejik bir piyasa oyunudur. İçerik kısmına baktığınızda bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Veterinerinizin size önerdiği mamada da olduğu gibi.

      Sil
  8. Merhaba, ckc ırkı bir oğlum var ve Wildfield Köy Domuz Etli,Tavşanlı Orta-Büyük Irk Köpek Maması kullanıyoruz.Ancak tuvaleti çok yumuşak çıkıyor. Hatta bazen yerden alamıyorum. Daha önce ACANA Ranchland kullanıyorduk ve böyle bir sıkıntı yaşamıyordum. Aldığım yorumlara göre mamadan yeterli besini alamadığı için dışkısının cıvık olduğu yönünde.. Ne kadar doğrudur bu yorum? ve değiştirmelimiyim mamayı karar veremiyorum Bilgilendirirseniz çok sevinirim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Kulaktan dolma bilgilere lütfen inanmayınız. Mama değişiminde dışkı değişikliği olabilir. Mamadaki bir içerik buna sebep oluyor olabilir. Mama geçişlerini daha yavaş 1-2 haftada her gün belli bir miktar eski mamayla yeni mamayı karıştırarak yaparsanız. Sorunu en aza indirgemiş olursunuz. Hatta çözüm bile olabilir. Eğer hiçbir katkısı olmuyorsa o zaman mamayı değiştirebilirsiniz. Her mama her köpekte farklı etkiyi gösterebilir.

      Sil
  9. merhaba 3 yaşında chihuahua cinsi bir köpeğim var proplan small breed somonlu mama kullanıyoruz yavruluk döneminden beri ama maalesef son zamanlarda mamasını isteksiz tüketmekte . mamasını değiştirmek istediğimden aynı markanın tavuklusunu almıştım ama kaşıntısı başladı acaba bu sorun her mamada devam eder mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansu Hanım Merhaba,

      Proplan gibi markaların tavuklu mamalarında kalitesiz et ve yüksek tahıl proteini içermektedir. Tahıl proteini yani gluten dediğimiz besin kaynağı da köpeklerde alerjiye neden olabilmektedir. Bu yüzden size tahılsız köpek maması öneririm. Doğru miktarda vermeniz de şart tabii ki.

      Sil
  10. Merhabalar . Ben nd balıklı ve wildfield okyanus ringa balıklı arasında kaldım .bir yaşında Maltese ve 10 aylın yorkie miz var . Şu an nd kuzulu kullanıyoruz . Yaz yaz ayları için bir değilime gidelim dedik. Neyi önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Hanım Merhaba,

      İkisi de güzel, kaliteli mamalardır. Hangisini isterseniz onu seçebilirsiniz. İkisini de sırayla deneyebilirsiniz.

      Sil
  11. Merhaba benim 10 yaşına girecek bir french bulldogum var. Bu wildfield marka mamayı yaşlı köpeklere tavsiye ediyor musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 9 yaşındaki terrierim için kullanıyorum. Tavsiye ederim.

      Sil
  12. Merhaba benim 10 yaşına girecek bir french bulldogum var. Bu wildfield marka mamayı yaşlı köpeklere tavsiye ediyor musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Bu mamayı içeriğinin kaliteli oluşu, zararlı madde içermemesi, dengeli analiz değerleri, yüksek ve kaliteli et oranından dolayı her ırk ve evreye tavsiye ederim. ben 9 yaşındaki maltese köpeğime de veriyorum.

      Sil
  13. Merhaba kutay bey,yardiminizi rica ediyorum🙏1,5 yasinda amerikan cocker kizimiz var fakat mama sikintimiz cok feliccadan n&d kuzu etliye gectik ama gunlerce kap yerde kaliyor yemiyor eski mamasini yiyordu acaba agirmi.geldi bilemiyrm iki uc gun ac geziyor artik en son gun az birsey yiyor sizce.baska mamayami gecmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu Hanım Merhaba,

      Tadını sevmemiş olabilir. Eğer yememekte ısrar ediyorsa distribütör firma ile iletişime geçip mamayı değiştirebilirsiniz.

      Sil
  14. Merhaba Kutay bey
    Wildfield tahılsız mamaları hakkında bilgi paylaşmak istiyorum.
    Wildfield in diğer tahılsız mamalardan farkı kurutulmuş etlerden üretilmiş olduğundan en yüksek et oranına sahiptir.Diğer mama paketlerinin üzerinde belirtilen miktar gerçeği yansıtmamaktadır.Taze et kullanılmış olduğundan et oranı düşüktür.Sizin de dile getirdiğiniz gibi taze etin üçte ikisi sudur.Et oranının yüksek olması nedeni ile günlük tüketim miktarı daha düşüktür.Ayrıca içeriğinde patates ,sakatat,mercimek ve nohut bulundurmaz.Patates nişasta içerdiğinden dolayı şekere dönüşür.Balkabağı,glukozamin,kondroitin,muz,şiflı ot ve bitkiler ile meyve içerir.İlgi ve alakanıza ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Mama begenmeyen bir golden mix kizim var. Britcare , acana , nd , profine gecmisimiz oldu hatta royal canin golden seri bile kullandik bu mama kadar dokunan bir mamaya rastalamadim egzama ile basladik yanaginda arka patilerindeki dermatitle devam ettik. Protein fazlasi atamiyor desem mumkun degil sabah aksam 1 er saat yuruyen ve evde kalmayip surekli arabada ve is yerinde benimle bir kopekten bahsediyoruz kaldi ki ilk kullandigimiz tahilsiz mama da degil. Iceriginde ne var bilmiyorum ama benim kizima kesinlikle yaramadi. Profine yada brit e acil donus yapiyoruz

    YanıtlaSil
  16. Papilion cinsi 11 aylık köpeğim var. Mama beğendiremiyorum. Acaba ne tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Kutay bey;
    Öncelikle böyle bir blog yazarak bu konudaki açığı kapattığınız ve bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
    Ben sorunum şu 17 aylık bir pomeranian kızımız var, mama yeme konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz, bir hafta önce wildfield marka bir mama aldık. Kaka ve çiş yapma aralığımız çok azaldı (günde 3-4 kez) ve ayrıca çok aşırı miktarda tüy dökmeye başladı. (Mamayı yemesini sağlamak için ton balığı konservesi karıştırdığımızı da söylemeliyim, ancak bunu önceki mamalarımızda da yapıyorduk) tüy dökmesinin mamayla ilgisi olabilir mi?
    Bizw tavsiyeleriniz neler olabilir?
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Mama yeme konusunda yaşadığınız sıkıntı nedir önce onu öğrenmek gerekiyor. İştahında bir problem yoksa, mama dışındaki besinlere çok alıştıysa ve mama yemeyi reddediyorsa size mama yemememe ile ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

      Kuru mamaya ton balığı karıştırmanızı tavsiye etmiyorum. Ton balığı denizin derinliklerinde yaşadığı ve deniz kirliliğinin sebep olduğu ağır metalleri içerme riski çok yüksek. İnsanlar için bile tavsiye edilmezken köpekler için her gün verilmemesi gerek diye düşünüyorum. Bunun yerine sıcak tavuk veya et suyu ile yumuşatmak daha sağlıklı olur.

      Tüy problemi ise mevsim değişikliği sebebiyle ya da mamadan dolayı kaynaklanabilir. Mamayı değiştirme imkânınız varsa mamayı değiştirip gözlemleyebilirsiniz.

      Sil
  18. Merhaba Kutay Bey,
    5 aylık Betty isminde Pug Sahibiyim, Koku yapmaması ,Tuyleri parlak ve Sağlıklı bir yasantısı olması için Hangi mamayı önerirsiniz ..
    Şu an Tahılsız tavuk etli N&D kullanıyorum .. 12 kg Kuzu veya Balık a geçmek istiyorum Dahamı sağlıklı olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      "Gerçek" tahılsız ve balıklı mamalara bakabilirsiniz. Bu mamalara önerdiğimiz markalar sayfasından ulaşabilirsiniz.

      Sil
  19. Merhaba. 3 aylık yavru bir dogo argentino besliyorum. Wieldfield tahılsız mamalara baktım fakat yavru için olanlar hep tavuklu, tavuk eti dogolar için iyi değil diye biliyorum. Bir kez verdim tüylerini de döktü. Bu yüzden kırmızı etli veya balık etki wieldfield mama bulabilir miyim ? Eğer yoksa tahıslız kaliteli başka tavsiyeniz olur mu? Teşekküt ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öncelikle köpeğinizin tavuk etine alerjisi var mı yok mu test yapılması gerekir bunu söylemek için. Çünkü kuru mamada tavuk etinden başka pek çok şey vardır ve belki bunlardan birine alerjik reaksiyon göstermiştir ve siz yanlış gözlemlemiş olabilirsiniz. Neredeyse her mamada tavuk eti var çünkü.

      Eğer tavuk eti olmasın istiyorsanız bu markanın diğer mamalarını deneyebilirsiniz. Tüm yaşam evreleri için olan mamaları deneyebilirsiniz.

      Sil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar

    Bizim 3 yaşında bir fransız bulldoğumuz var. Bebekliğinden 1 yaşına kadar pro plan somonlu kullandık. Tüy dökme problemimiz hep vardı. Doğuştan tek testisli olduğu için önceki veterinerimiz tüy problemi bundan kaynaklanabileceğini düşünerek, 1 yaşında iken kısırlık geçirdik. Fakat buda çözüm olmadı. Bununla birlikte kendisi karaciğer takviyesinde bulundu. Bunlar bize bir çözüm getirmeyince , çözümü mamada bulmaya çalıştık. Bir çok mama denedik fakat tam manasıyla hiç birinin yararlı olduğu kanısına varamadık. Bu kararda veterinerimizin de büyük bir etkisi oldu. Son 6 aydır n&d kuzu etli yaban mersinli mamasını kullanıyoruz. Fakat 1 aydır kaka yeme problemimiz var , ekstra bir tüy dökümü de mevcut. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu yüzden tekrardan mama değiştirmeyi düşünüyoruz. Bu arada köpeğimiz albino ve deri hassasiyeti var. Bu durumlar göz önüne alındığında bize önerebileceğiniz bir mama var mı ? Lütfen bize yardımcı olursanız çok seviniriz. Şimdiden teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berat Bey Merhaba,

      Benim köpeğim de albino, maltese ırkı ve testisleri gelişmediği için karın kısmına yakın bir bölgede saklıydı bu yüzden testis kesesi yok. Biz de ileride sağlık sorunları ile karşılaşmamak için kısırlaştırdık.

      N&D, Acana, Orijen, Wildfield gibi pek çok mamayı denedik hiçbirinde sorun yaşamadık. Ancak anlattığınız şeylere bakılırsa N&D ile aynı seviyedeki diğer farklı bir mama denemeniz daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. N&D'nin diğer mamalarını da deneyebilirsiniz tabii ki.

      Kaka yeme problemi psikolojik de olabilir mamadan dolayı da. B vitamini eksikliği, yemek bulamama kaygısı ve sindirim sorunu gibi bu soruna sebep olabilecek çeşitli nedenler var.

      Aynı mama ile uzun süre beslememenizi öneririm. Her mamada farklı oranlarda besin değerleri bulunduğu için arada bir mama değişikliği yapılması önerilir genelde. Biz her mama paketi bittiğinde farklı bir mamaya geçiyoruz.

      Mama önerisi verecek olursam eğer başta Acana kuzulu ve elmalı mamasını denemenizi öneririm. Acana pacifica ve Wildfield'ın mamalarına bakabilirsiniz. N&D balıklı, N&D domuz etli mamalarını da deneyebilirsiniz. Tek tip mama ile beslemek de zamanla sıkıntılara yol açabilir. Önerdiğimiz markaların balıklı ve yalnızca kuzu etli olanlarına bakmanızı öneririm.

      Umarım sorununuza en kısa zamanda bir çözüm bulabilirsiniz. İyi günler dilerim.

      Sil
    2. Brit care geyik etli mamaya geçtik iyi gelmesini umuyoruz.İlginize çok teşekkür ederiz umarım iyi olur.

      Sil
  22. merhaba. 11 yaşında erkek boxer köpeğim var. biraz karaciğerinde yağlanma ve şuan aşırı bir tüy döküyor derisi gözükmeye başladı. mama olarak ne önerirsiniz veya başka bir tavsiyeniz olur mu? teşekküler şimdiden

    YanıtlaSil
  23. Merhaba, büyük ırk bernese köpeğimiz var, 4,5 aylık, kalca çıkığı riski oldugu söylendi, mama içeriginde glucosamine oranın önemli olması gerekiyor sanırım.6. Ayda tekrar kontrol edilecek, önce acana kullanıyordukfakat dıskısı surekli çok yumusaktı, brit care grain junior large breed somon kullanmaya basladık, dıskısı sert ve azaldı, ama kemik gelişimi için yetersiz glucosamine Oldugunu okudum, bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Kutay Bey biri 7 aylık kangal cinsi ve biri 2 aylık kafkas çoban köpeği cinsi 2 adet köpeğim var ve mümkün olduğunca büyümelerini istiyorum. Ekonomik olarak hepsini karşılarız. Siz hangi mamayı önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  25. Reisim, iyi güzelde... Verdiğin mama markaları hep Bi uçuk fiyatlar. 2 kg mama 107 lira olur mu allasen 😲

    YanıtlaSil
  26. merhaba, 9 aylık labrador sahibiyim. 7 aydır birlikteyiz. Kaka hiçbir zaman diğer köpeklerde gördüğüm gibi sert, bulaşmayacak şekilde olmuyor. ishal kıvamında olmasa da hep bir yumuşak. Acana, ORijen ve ND yavru mamalarını dönüşümlü kullanıyorum. Acaba mama kaynaklı mı diye başka kaliteli mama araştırırken blogunuza rastladım. sizin konu ile ilgili herhangi bir tavsiyeniz olur mu? wildfield puppy yi tavsiye eder misiniz?

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Kutay Bey,
    Blogunuz için özellikle teşekkür ederim. Benim 4 aylık bir Yorkshire terrierim var.Nd Balkabaklı kuzu etli yabanmersinli mamayı kullanıyorduk ama hem mama hem de dışkısı ağır koktuğu ve biraz yumuşak olduğu için bitince bir arkadaşımızın tavsiyesi ile Meradog pure puppy pirinç hindietli Almanya üretimi bir mamaya geçtim. Bu mamayla ilgili fikriniz nedir? Yazınızı okuyunca çok farklı bakmaya başladım. Bu mama, orijin, acana, Brit ve wildfield arasında kaldım . Bu ırk için hangisini önerirsiniz? Ayrıca ne kadar sürede bir mama markası değişimi öneriyorsunuz? Yardımınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  28. Kolay gelsin. Teşekkürler her şey için. Benim güzel it sokaktan alışmış yani çöpe. Mamayı çok sevmiyor. ND Acana denedim. Mecbur kaldıkca yiyor. Malum fiyarlar canavar gibi arttı ama ben tahılsız mama vermek istiyorum o yüzden acana veya orijen alamıcam. ND Wildfield BritCare bunlar yakın fiyatlar. Hangisini lezzet olarakt tercih edebilir sizce?

    YanıtlaSil
  29. merhaba;

    4 buçuk aylık eapgnuel breton sahibiyim. köpeğimin ağırlığı 6,7 kg gelmekte ve bana az geliyor. enerjisinde yemesinde sıkıntı yok hatta iştahı çok çok iyi. fakat wildfield üzerindeki tabloya göre günlük 110 grama tekabül etmekte ben bunu 2 öğüne bölerek veriyorum (2x55) gr . fakat yanlışmı yapıyorum. 2x110 grammı vermeliyim ?

    YanıtlaSil
  30. Merhaba.benim COLLİE cinsi 4 yaşında dişi bir kızımız var.Sizden ricam,mama öneriniz.mama yememe sorunumuz varda.simdiye kadar bonacibo verdik,tabi içine bir şey karistirmadan yemiyor.Bu ırk köpekler için ne tür mama tavsiye edersiniz.

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar, benim yaklasik 3 yasinda kisir 20-21 kilo arasinda gidip gelen bir beagle oglum var. Mamadan kisip, egzersizini cogalttim ama birseylerin eksik kalip zarar gormesinden korkuyorum. N&D vetlife kullaniyorum suan, pati ustunde kizariklik ve tuy dokulmesi oldugundan ona gecmistik. Diyet mama olarak brit care tavsanli ve pirincli buldum arastirarak. Hem besin eksikligi yasamadan hem de kilo vermesini bu mama ile saglayabilir miyim? Baska bir mama oneriniz var mi?

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,

    9 aylık malta teriyerim var.Tüyleri hiç dökülmüyordu ve pırıl pırıldı.Veteriner önerimizden sonra Proplan pirinçli kuz etli mamadan kullanıyorduk. Bir zaman sonra pati altlarını yolmaya ve aşırı kaşınmaya başladı.Tüyleri matlaştı ve öbek olarak dökülüyor. Mamanın alerji yaptığını öğrendik. Değiştirmek istiyoruz. Gözlemlerimize göre tavuk da iyi gelmiyor, somonlu ürünler iyi geliyor gibi. En iyi ve sıfır katkı maddeli olarak Wildfield ın öne çıktığını görüyorum ancak yavru köpekler için olan mamasında tavuk bulunuyor. Yalnızca balıklı olan maması yetişkin köpekler için yazıyor. 9 aylık köpeğimize yetişkin maması almamız doğru olur mu?Tüylerinin ve kendisinin sağlığı için mama öneriniz nedir? N&D,Acana,Orijin ve Wildfield arasından yada başka birşey?

    YanıtlaSil
  33. Merhaba kutay bey küçük irk için fazla proteinli kulanmayin dendiği icin bide derisinde bir kac sey ciktigi icin orijenden vazgectik sizde wildfield mi kulanmayiz Nd mi yoksa mera mi? Yada sizin onerebilceginiz bir marka var mi? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  34. merhaba Kutay bey
    Benim Pomeranian 9 aylık köpeğim var wildfield önerir misiniz
    tüyü yapısına ve deri yapısına uygun mudur.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. Merhabalar Kutay bey

    8 aylık dişi kıng charles kızımız kısırlaştırma ameliyatı oldu N&D kullanıyorduk fakat kısırlaştırma sonrasında veterinerimiz wildfield markasını önerdi ama hangi çeşidini alcağımız konusunda kararsız kaldık fikriniz nedir?

    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  36. Kutay Bey merhabalar
    6 yaşında fransız bulldog oğlumuz için N&D ve Wildfield arasında kaldım.
    Cildi alerjik ve aşırı proteinli beslenmemesi gerekiyor. Sizce hangi markayı kullanmamız daha yararlı olur?

    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba Kutay bey,
    3 aylık chihuahua cinsi oğlum için hangi mamayı önerirsiniz? n&d mini puppy kuzulu mama kullanıyoruz protein değeri çok yüksek olduğu için kararsız kaldım. Başka mama öneriniz var mı? Yardımınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  38. Mamayı almak istiyorum fakat hiç bir yerde bulamıyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık satılmıyor anladığım kadarıyla. N&D'yi deneyebilirsiniz.

      Sil
  39. Kutay bey merhaba pug cinsi 7.5 yasinda kopegim.var yasli mamasina gececegiz hep tahilsiz kullandim bu zamana kadar ama yasli tahilsiz mama ureten marka cok az olanlar da asiri pahali sizin onerebileceginiz bir marka var mi acaba (nd daha once kullandik ve deri problemi yasatti o yuzden onu elemek zorundayim) bir de kolajen destegi bacak eklem icin oneriniz var midir tesekkurler

    YanıtlaSil
  40. Merhaba bu mamayla ilgili fazla bilgi bulamadım ama birinin yorumunu gördüm baya övdü . 6 aylık sarman kedim için bu markanın kedi mamasını denemek istiyorum bundan önce uniqe ve felicia kullandım . Felicia dan aşırı memnun kalmadım . Sizce denemeli miyim ?

    YanıtlaSil
  41. Merhaba kutay bey 2 yaşinda maltese terrier bir kizim var cok alerjik bir yapiya sahip özellikle pati kaşıntılari ve yalamalrindan bir türlü kurtulamadik..3 vet hekime gosterdim ücu de besin alerjisi deyip test yaptrmanin kesin bir sonuc olmadigini soylediler...haşlanmis yagsiz tuzsuz baharatsiz haftada iki kez tavuk ya da et onun dışindaki gunlerde de proplan kuzulu sonra da somonlu mama veryordum..artik tamamen bir haftadr et veemyorum bir ay oncesinde de exclusion marka mamaya gectik..sizce icerigi nasildir inceleme yapabilmeniz mumkunmu ya da benim hassas kizim icin önerebilecegniz bir mama var midir??exclusion a devam edelim mi?

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...