5 Kasım 2013 Salı

Brit Care Carnilove Köpek Maması İncelemesi

  Brit Care Carnilove serisi Çek Cumhuriyeti'nde üretilen ve piyasaya yeni sürülen tahılsız mama serisidir. Bildiğiniz üzere Profine, Brit ve Brit Care markalarını üreten firma üretiyor. Bu serinin diğer serilerden farkı ise daha önce de dediğimiz gibi yüksek et oranı, tahıl bulundurmaması ve zengin besin değerleridir.

  Brit Care Carnilove %65-%70 oranlarında et ve %30 oranında ise meyve ve sebze içermektedir. Bu serinin  şu an için tavuk etli, somon balıklı ve beyaz etli, kuzu etli ve yaban domuzlu, kuzey denizi balığı ve hindi etli mamaları bulunmaktadır. Mamalardaki et oranları ise yine sırasıyla %70, %65, %65 ve %68 oranlarında bulunmaktadır. İçerik ve analiz değerlerine incelemesine geçelim.

  İçerikte sebze olarak çoğunlukla patates kullanılmış. Patates oranları ise Carnilove serisi mamalarında %11-%29 arasındadır.  Meyve olarak ise elma bulunmaktadır. Doğal antioksidan, takviye edici bitkisel gıda olarak ise biberiye, zerdeçal, karanfil ve bira mayası içermektedir.


  Mamanın olumlu noktalarına değinecek olursak:


  • Yüksek oranlarda (%65-%70) et içeriyor.
  • Tahıl içermiyor.
  • Meyve ve sebze içeriyor.
  • Herhangi bir katkı, kimyasal, yapay ve koruyucu madde bulunmuyor.
  • İçerik tamamen ana ürünlerden oluşuyor.
  • Kalitesiz et, sebze ve meyve yan ürünleri içermiyor.
  • Karbonhidrat oranı düşük.

  Mamanın olumsuz noktalarına değinecek olursak:

  • Düşük glucosamine ve chondroitin oranları:
  Carnilove serisi 300 mg/kg civarında glucosamine ve chondroitin içermektedir. Bu ise glucosamine ve chondroitin takviyelerine özellikle ihtiyaç duyan kalça çıkığı, osteoartrit hastalığına yakalanan köpekler için mama dışında ek takviye ile tamamlanması gerekiyor. 

  • Mamaların gramajı çok düşük:
  Mamalar 1.5 kg ve 12 kg ebatlarında satılıyor ve fiyatı da ebatlarına göre bir hayli pahalı gözüküyor. Bu durum maddi açıdan köpek sahiplerini biraz zorlayabilir. 

  Mamanın içerik kalitesi ve kullanılan hammaddeler oldukça kaliteli ürünlerden oluşuyor. 2 çeşit et kaynağı içermesi ise tat açısından olumlu etkiler yaratabilir gibi gözüküyor. Mama taneleri Brit Care ve Profine ile aynı büyüklükte yani tüm köpeklerin rahatlıkla yiyebileceği boyuttadır. 


Mamanın kalitesi: 5/5
Mamanın kalite/ fiyat oranı: 4/5
Mamanın içeriği: 5/5
Mama önerilebilir mi? Evet

4 yorum:

  1. Merhabalar, yavru amstaffima bu mamanin kuzulu ve yaban domuzlusunu vermemi onerir misiniz? Yavru mamasi yok bildiginiz uzere. Herhangi bir sorun olur mu ?

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Önceki sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Wieldfield mi yoksa Brit Care Carnilove mu önerirsiniz? Birde bana Carnilove üretimi durduruldu dediler doğru mu?

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...