17 Ağustos 2013 Cumartesi

Fish4dogs Köpek Maması İncelemesi

  Bugünkü yazımızda yeni görmüş olduğum fish4dogs köpek mamalarını inceleyeceğim. Bu mamanın en göze çarpan özelliklerini sıralayacak olursak eğer adından da anlaşılacağı gibi tek hayvansal kaynağın hatta içeriğin büyük bir çoğunluğunun balık olmasıdır.

  Mamada bulunan hammaddeleri sıralayacak olursak:

  • Somon
  • Nişasta
  • Patates
  • Bezelye
  • Nişasta
  • Bira Mayası
  • Spirulina
  • Yeşil Dudaklı Midye
  Fish4dogs mamalarında tahıl yerine patates ve nişasta tercih edilmiştir ve %45-%55 oranlarında balık eti bulunmaktadır. Mamada çoğunlukla somon, bezelye lifi, somon yağı ve nişasta bulunmaktadır. Balıklı olduğundan dolayı omega yağ asitleri bakımından zengin olan bu mamaların Finest ve Superior olarak 2 farklı türü bulunuyor. Finest ve Superior mamaların aralarında ise gerçekten çok az fark var. Aralarındaki belirgin farklar sadece et ve diğer hammaddelerin oranıdır. 

  İçeriklerine gelecek olursak ana et kaynağı ve tek hayvansal kaynak somon kullanılmakta, tat vermesi açısından ise nişasta; tahıl yerine ise sebze olan patates kullanılmaktadır. Lif olarak ise her zamanki gibi tahılsız mamalarda kullanılan bezelye lifi kullanılmaktadır. Bezelye lifi çok kaliteli bir ürün değil ancak mısır, pirinç gibi tahıllardan kat kat daha kaliteli ve sağlıklı bir gıdadır. Bira mayası zaten pek çok mamada bulunan bir mayadır. Spirulina ise vitamin kaynağı olan anti kanserojen bir siyanobakteri cinsidir. Yeşil dudaklı midye ise glucosamine kaynağı olarak kullanılıyor. 

  Fish4dogs mamalarındaki olumsuz özelliklere gelecek olursak pek bir olumsuz noktası yok ancak karbonhidrat oranının yüksek olması ve yüksek oranda nişasta ve lif içermesini olumsuz özelliklerden sayabiliriz. 

  Alerjen madde bulunmayan ve hassas köpekler için de uygun olan bu köpek maması şu an için ülkemizde çok yaygın olarak bulunmamaktadır. Yalnızca İstanbul ve İzmir'de bazı veterinerler tarafından satılmaktadır. Resmi Türkiye Sayfasına bakacak olursanız satış noktalarını görebilir ve size uygun mamayı seçebilirsiniz. Türkçe internet sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



Mamanın kalitesi: 4/5
Mamanın kalite/ fiyat oranı: 3/5
Mamanın içeriği: 4/5
Mama önerilebilir mi? 
Evet

2 yorum:

  1. Merhaba, öncelikle çok güzel bir site olmuş elinize sağlık. Bizim 5 aylık kangal fino kırması bir oğlumuz var. Mamaları tek tek inceledim ama bazılarında fiyatlara ulaşamıyorum. Mesela fish4dogs ve oliver's gibi. Kilosu 20 lirayı geçmeyecek şekilde önerebileceğiniz bir marka var mıdır? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. bu mamayı alacak bir site yazsaydın bari birrde

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...