4 Ağustos 2013 Pazar

Genesis Köpek Maması İncelemesi

http://www.harrisonpet.com/files/www/Product_Photos/genesis_group_photo_-_pyramid.small_rs200x233.png  Kuru mamaları incelediğimiz yazı dizimizde bugün Genesis marka kuru köpek mamasını ele alacağız. Bu markanın sahibi Harrison Pet adında pek duymadığımız bir firmadır. Chicopee markasını kullananlar varsa eğer bilirler bu markanın firması da Harrison Pet'tir. Ülkemizdeki kuru mama piyasasında en pahalı mama olarak birinci sırada yerini alan Genesis markası acaba fiyatı kadar kalitesi de yüksek mi bakacağız.

  Öncelikle Genesis markasının ürünleri hakkında bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Kullandığı içeriklere yorum yapacak olursak bilinenin dışında, fiyatını hak edecek bir içeriği bulunmadığını belirtmek isterim. Genesis markası herhangi bir tahıllı mamadan farksız, fazla tahıl çeşidi içeren ve tahıl oranı yüksek olan ürünlerden oluşmaktadır. Genel olarak kullanılan içeriğe ve analiz değerlerine göz atacak olursak:

  Beyaz pirinç ve esmer pirinç, mısır, buğday, arpa, tavuk, kuzu ve balık unu, kurutulmuş şeker pancarı küspesi, kurutulmuş meyveler, tavuk yağı, keten tohumu yağı bulunmaktadır.

  Mamanın olumsuz ve zararlı içeriklerine gelecek olursak eğer şu şekilde sıralandırabiliriz:

  • Düşük et oranına sahip olması
  • Yüksek tahıl oranına sahip olması
  • Tahıl çeşidinin fazla olması
  Mamanın olumlu yönlerine de göz atacak olursak:

  • Yüksek glucosamine ve chondroitin oranına sahip olması (800 mg/kg)
  • Organik ürünler kullanılması
  • Herhangi bir koruyucu, katkı ve kimyasal madde barındırmaması
  • Gluten içermemesi
 Olarak sıralandırabiliriz. Ancak şunu söylemem de fayda var ki Genesis markası tahıllı bir mama için fazla pahalı olmakla beraber köpek beslenmesinde yeterli kaliteye sahip değildir. Her ne kadar zararlı madde barındırmasa ve organik ürünler kullansa da tahıl oranı yüksek, et oranı ise oldukça düşük mamalardan oluşmaktadır. Tahılsız mamalara baktığımızda Genesis markasından yaklaşık 2-2.5 kat daha fazla glucosamine ve chondroitin içerdiğini, 3 kat daha fazla et içerdiğini; gluten, tahıl, kanserojen, kimyasal ve zararlı madde içermediğini, organik, taze, dondurulmamış ve doğal maddeler içerdiğini görüyoruz. Hal böyle olunca Genesis markasına verilen parayla çok daha kaliteli ve ucuz üstelik de tahılsız kuru mama alabiliyoruz.

Mamanın kalitesi: 2/5
Mamanın kalite/ fiyat oranı: 0.5/5
Mamanın içeriği: 1/5
Mama önerilebilir mi? Hayır

2 yorum:

  1. bir zamanlar bu mama da veterinerler tarafından deli gibi öneriliyordu ve 5 para etmeyen içeriğine göre en pahalı mama da bu markanındı.

    YanıtlaSil
  2. Selamlar, blogunuzu 4 saattir okuyorum, çok değerli bilgiler içeriyor. Önerdiğiniz önermediğiniz markaların fiyat/içerik bilgisini de internetten kontrol ediyorum ki bana da faydası olsun. Bu arada Genesis için araştırma yaparken içeriğinin değiştiğini gördüm. Siz de değerlendirirseniz sevinirim. (Özgür-Ankara)

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...