17 Ağustos 2013 Cumartesi

Eukanuba Köpek Maması Ölüm Saçıyor

  Hepimizin bildiği Eukanuba mama markasının firması olan Iams firması yıllardır kedi ve köpekler üzerinde deneyler yapmakta, işkence etmekte ve binlerce kedi, köpeğin ölümüne neden olmaktadır.

  Yabancı medya ve yurtdışında binlerce hayvan sever bu duruma bir dur demek için protesto, boykot gibi eylemlerle bulunmaktadır ancak ülkemizde gariptir ki bu konu hakkında en ufak bir bilgi dahi bulunmamaktadır. Bu kimilerinin işine gelmekteyken kimileri ise sessiz kalmayı tercih etmektedir.

  Çekilen videolar ve fotoğrafların ardından hayvan hakları savunucusu olan PETA 2002 yılından beri bu zalimlikle savaş halindedir. Amerika Tarım Bakanlığı bu durumu kabul etmiş ve sadece 33.000 dolar tutarında para cezasına çarptırmakla yetinmiştir.

  Youtube ve http://www.iamscruelty.com/ adresindeki siteden bu vahşetin ve caniliğin kanıtlarını bulabilirsiniz. Iams firması hala kedi ve köpeklere eziyet etmekte ve yüzlerce canlının hayatına mal olmaktadır. Bu eziyete karşı yapabileceğimiz en önemli eylemin boykot olduğunu tekrar hatırlatmak ve herkesi Iams firmasının ürünlerini boykot etmeye davet etmek istiyorum.

2 yorum:

  1. Bahsettiğiniz kadar ciddi bir tehdit olduğunu hiç bilmiyordum. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim fakat biraz araştırma yapınca karşıma burada söylenenlerin aksini iddia eden şu site de çıktı http://www.iamstruth.com. Konu hakkında bir an evvel daha yetkin bir açıklamaya şüphesiz ihtiyaç var.

    Saygılar dilerim.
    Ferhan Kemersiz

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ferhan Bey,

    Verdiğiniz siteyi az önce inceledim. Iams firmasının kendi hazırladığı bir site ve kısaca kendileriyle bir alakaları olmadığını işe aldıkları bir kişinin köpeklerin sağlığından ve barınmasından sorumlu olması gerektiğini ancak böyle bir yanıltıcı ve yanlış video çektiğini öne sürüyorlar. Iams firması kendi tarafına göre savunmada bulunmaktadır ancak diğer tarafta ise PETA diye bilinen hayvanlara etik muamele için mücadele eden bu işten herhangi bir kazanç sağlamayan gönüllü hayvanseverler bulunmaktadır. Videoları ve web sitesini hazırlayan grup da PETA'dır. Bu yüzden ben Iams firmasının daha taraflı bilgilendirme yaptığına inanıyorum. Verdiğiniz bilgi için ayrıca teşekkür ediyorum ve yayına ekleyerek yazıyı güncelliyorum.

    Saygılarımızla,
    Onur Atay

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...