14 Mayıs 2013 Salı

Acana Tavuklu ve Patatesli Yetişkin Köpek Maması

  Bu yazımızda Acana Chicken & Burbank Patato adlı yetişkin köpek mamasını inceleyeceğiz. Bildiğiniz üzere bu yetişkin maması 1 ve sonraki yaş grupları için sunulmaktadır.

  Mamanın içeriğine genel olarak baktığımızda %55 oranında tavuk, yumurta ve balık içeriği bulunuyor. %25'lik kısmında ise yerli meyve ve sebzeler bulunmaktadır. Geri kalan %20'lik kısmında ise düşük glisemik oranına sahip Alberta yulafı bulunmaktadır.

  Glucosamine, Omega 3-6 değerleri bakımından son derece tatmin edici bir mama olmakla beraber içeriğinde zararlı ya da gereksiz/maliyeti kısmak açısından konan herhangi bir ürün bulunmamaktadır. %55 oranında et, yumurta içermesi ve %20 oranında alberta yulafı içermesi  diğer tahılsız mamalarına göre farklılık göstermektedir.

  2.7 ve 13 kg şeklinde bulunabilen bu mama 41 TL ve 145 TL fiyat aralığında satışa sunulmaktadır. Ülkemizdeki mama piyasasına baktığımızda ise fiyatını hakeden bir mama olduğunu açıkça söyleyebiliriz. Orta ve büyük ırk köpekler için tavsiye edilebilecek bir mama niteliğindedir.

  Yetersiz kaynağa sahip mineral, vitamin gibi gerekli katkıları sentetik ürünlerden sağlamak yerine tamamen doğal olan bitki içeriklerinden sağlamaktadır ve içeriğindeki tavuk sayesinde glucosamine oranı da büyük miktarlarda bulunmaktadır. Diğer tahıllı mamalar en fazla 300-500 mg glukozamine sahipken Acana'nın bu ürünündeki glukozamin değeri 1200 mg/kg'dır.

  Acana Tavuklu ve Patatesli, ülkemizde bulunan et oranı yüksek, kaliteli ürünlerden elde edilmiş, soya, şeker pancarı küspesi gibi zararlı ürünler bulundurmayan ve ucuz ürün kullanılmamış sayılı mamalardan birisi de diyebiliriz.

  Golden sahipleri, köpeklerinin tavuğa alerjisi olduğunu sanıp tavuklu kuru mamalardan uzak durmaktadırlar halbuki bu yanlış bir düşüncedir. Bunun nedenini önceki yazılarımızda da bahsetmiştik. Bu mamada köpeğinizin alerjik reaksiyon gösterebileceği herhangi bir ürün bulunmamaktadır.

İçeriği

Tavuk eti, kemiği alınmış tavuk, tane patates, ufak parçalara ayrılmış yulaf, bezelye, tane yumurta, kemiği alınmış dil balığı, güneşte kürlenmiş yonca, tavuk yağı, yulaf gevreği, tavuk ciğeri, tavuk ciğeri yağı, ringa yağı, bezelye lifi, tane elma, tane armut, tatlı patates, kabak, balkabağı, yabani havuç, havuç, ıspanak, yaban mersini, böğürtlen, su yosunu, hindiba kökü, ardıç meyvesi, melek kökü, kadife çiçeği, tatlı rezene, nane yaprağı, biberiye.

Katkı Maddeleri

Vitamin A takviyesi, vitamin D3 takviyesi, vitamin E takviyesi, niyasin, riboflavin, folik asit, biyotin, vitamin B12 takviyesi, çinko proteinat, demir proteinat, manganez proteinat, bakır proteinat, selenyum mayası, kurutulmuş Enterococcus faecium fermantasyonu.
Bitkisel Ek Maddeler

Radika kökü 700 mg/kg
Meyan kökü 500 mg/kg
Melek kökü 350 mg/kg
Çemen otu 350 mg/kg
Kadife Çiçeği 350 mg/kg
Tatlı rezene 350 mg/kg
Nane yaprağı 300 mg/kg
Sarı papatya çiçeği 300 mg/kg
Hindiba kökü 150 mg/kg
Zater 150 mg/kg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...