29 Mayıs 2017 Pazartesi

Naturea Köpek Maması İncelemesi

  Son zamanlarda ülkemize farklı markalarda mamalar gelmekte. Kimisi bilinen popüler markalar, kimisi ise araştırılması gereken markalar. Naturea'ya baktığımızda oldukça objektif ve saydam politikaya sahip bir mama markası görüyoruz.

  Naturea mamalarında %40-%65 arasında et bulunuyor. Üstelik tahıllı ve tahılsız olarak iki seçenek sunuluyor. İkisinde de et oranları %40'ın üzerinde. Tahıllı mamalarında ise soya, mısır, buğday yok. Yalnızca esmer pirinç var. Her ne kadar pirinçli mama önermesek de Naturea'nın tahıllı mamaları da diğer tahıllı mamaların yanında oldukça masum kalıyor. Üstelik beyazlatılmamış pirinç kullanmaları da ayrıca güzel bir düşünce.

  İçerik kısmında ise gözüme çarpan sakıncalı bir hammadde göremiyorum. Zaten ilk birkaç içerik dikkat ederseniz et ile başlıyor. İçerik kısmında hangi hammadde en çok ise o sıraya göre yazıldığını bilmeyenimiz yoktur herhalde. İçeriğinde et, meyve, sebze ve takviyeler (vitamin, mineral, aminoasit vs) dışında başka hiçbir şey yok. Kısacası bu markayı almamak için herhangi bir sebep göremiyorum.

  Son zamanlarda ülkemize gelen kaliteli ve güzel markalardan biri bence mutlaka denenmesi gerekir. Ben de en kısa zamanda oğluma bu mamadan alacağım. Maksat çeşitlilik olsun. Bildiğiniz gibi tek bir mamayla ya da markayla uzun süre devam edilmemeli. Çeşit yaparak diğer mamalarda daha fazla bulunan besin değerleri ile bir denge sağlanmalı.

  Eğer siz de bu markayı denediyseniz yorumlarda bizimle görüşlerinizi paylaşarak diğer hayvanseverlere katkıda bulunursanız çok seviniriz.


Mamanın kalitesi: 5/5
Mamanın kalite/ fiyat oranı: 5/5
Mamanın içeriği: 5/5
Mama önerilebilir mi? Evet



10 yorum:

  1. Kutay Bey, Tiflis'ten merhaba, severek ve heyecanla sizi takip ediyoruz. Yayınladığınız incelemelerdeki tarafsız görüşleriniz gerçekten bizlere en çok da dostlarımıza büyük yarar sağlıyor. Naturea ile 1 yada 1,5 sene önce tanıştık, "tur maması" tabir ettiğimiz 4 mama arasında yerini aldı. İçerik olarak sadece kuzulu olanı kullanıyoruz ve bahsettiğiniz tespitlerin tamamını geçerli.Şiddetle tavsiye ederim. Selamlar, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için ben size teşekkür ederim. Her şey hayvanseverlerin bilgilenmesi ve dostlarımızın daha sağlıklı, ticari çıkar doğrultusunda yanlış yönlendirilmeden, kaliteli bir şekilde beslenmesi için.

      Sil
  2. Kutay Bey sizi tebrik ediyorum bu güzel çalışmalarınız için. Okuduğum yazılarınızı yabancı kaynaklarda da araştırıyorum gerçekten de dediğiniz gibi çıkıyor. Objektif bir biçimde doğruyu yanlışı neyse olduğu gibi yazdığınız için size teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. ürünü sipariş ettim oğlum uzun süredir hiçbir mamayı yemiyor her ay farklı bir mama alıyorum artık tamamen tahılsız mmaya döneceğim ve bu kategoride bu kg oalrak en uygun mama olarak gözüme çarptı daha sonra tekrar yorum yapacağım

    YanıtlaSil
  4. ürünü sipariş ettim oğlum uzun süredir hiçbir mamayı yemiyor her ay farklı bir mama alıyorum artık tamamen tahılsız mmaya döneceğim ve bu kategoride bu kg oalrak en uygun mama olarak gözüme çarptı daha sonra tekrar yorum yapacağım

    YanıtlaSil
  5. Naturea içeriği çok hoş olan doğal bir mama gibi gözüküyor. 7 yaşından büyük köpekler için yaşlı köpek maması ürünü de var mıdır acaba? Bir de buna benzer önerilen Instinct diye bir başka marka mama daha var. Ancak bu mamalar çoğu satıcıda yok, henüz yaygın değiller.

    YanıtlaSil
  6. Mamanın balıklısını almak istiyorum maltese İçin . Tahıllı tahılsız olarak çeşidi var denmiş fakat satış sayfalarında tek bir çeşit görünüyor . Hepsi için tahılsız yazılmış

    YanıtlaSil
  7. Naturea mamanın büyük ırk yavru maması yokmu acaba

    YanıtlaSil
  8. Uzun zamandir naturea kuzulu mamayi yiyor oglum gayet memnunuz.

    YanıtlaSil
  9. sitenizi herkese tavsiye ediyorum. Bizim veterinerin (kanlıca veteriner) kliniğinde satışta 1 paket mama yok, sanırım o da süslü paketlere inanmıyor. çoğu veteriner pahalı paketleme yapılmış mamaları kakalıyor bize, içindekileri sorsan kesinlikle bilmiyorlar. ve ben de sizin gibi düşünüyorum çocuklara uyguluyorum

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...