23 Mart 2014 Pazar

Yavru köpekler anne süt tozu ile beslenmeli mi?

 
  Puppy milk olarak adlandırılan bu süt tozları, yavru köpeklerin temel besin ihtiyaçlarını karşılayacağını ve bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini söylemektedir. Ancak bu iddialar tahmin edeceğiniz üzere gerçek anne sütünün yanına bile yaklaşamaz.

  Pek çok veteriner 2 aylık yavruya bile yavru süt tozu önermektedir ancak bu oldukça yanlıştır. Yavru köpekler en az 55 gün boyunca anne sütü ile beslenmelidirler. Bu süre uzarsa yavru köpekler için bir o kadar daha faydalı olacaktır. Anne sütü besleyicidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Petshop'tan alınan köpekler eve geldiği ilk zamanlardan itibaren hasta olmaktadır. Bunun nedeni hiçbirinin yeteri kadar anne sütü ile beslenmiş olmayışıdır. Petshop'larda genellikle yavru köpek 4 hafta kadar anne sütüyle beslenir ve ticari kaygılar nedeniyle çok erken bir sürede sütten zorla kesilir.

  Puppy milk yani yavru süt tozunun anne sütüyle beslenemeyen yeni doğmuş yavrularda ve kuru mamayı çiğneyecek güce sahip olmayan yavru köpeklerde kullanılması gereklidir. Kuru mamayı rahatlıkla çiğneyip yiyebilen bir yavru köpeğin bu süt tozlarıyla beslenmesi gereksizdir ve yavru köpeğe bir şey kazandırmayacaktır. Bu yüzden veterinerlerin ezbere söylediği sözlerden ve kendi ürünlerini satma çabalarından uzak durmanızı öneririm. Ben köpeğimi yaklaşık 4 haftalıkken sahiplendim. 1 kg altında küçük ırk terrier, yavru kuru köpek mamasını rahatlıkla üstelik katur kutur yiyebilmekteydi. Yavru köpeğinizi sahiplenmenizden itibaren onu kaliteli bir yavru köpek mamasıyla beslemenizi öneririm. 2 aylık yavru bir köpek rahatlıkla kuru mama yiyebilecek çene kaslarına sahiptir. Süt tozları yalnızca çok küçük ve kuru mama tanelerini kıramayan yavru köpekler için kullanılmaktadır.

4 yorum:

  1. Benim köpeğimin 9 yavrusu oldu. Pazar gunu 2 haftalik olucaklar. Anneleri normalde besliyordu fakat bugün bebekleri baya ağlattı. Hiç gitmedi yanlarına . Takviye olarak ayriyetten yavrulara süt tozu vereyim mk?

    YanıtlaSil
  2. Benim köpeğimin 9 yavrusu oldu. Pazar gunu 2 haftalik olucaklar. Anneleri normalde besliyordu fakat bugün bebekleri baya ağlattı. Hiç gitmedi yanlarına . Takviye olarak ayriyetten yavrulara süt tozu vereyim mk?

    YanıtlaSil
  3. Benim köpeğimin 9 yavrusu oldu. Pazar gunu 2 haftalik olucaklar. Anneleri normalde besliyordu fakat bugün bebekleri baya ağlattı. Hiç gitmedi yanlarına . Takviye olarak ayriyetten yavrulara süt tozu vereyim mk?

    YanıtlaSil

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

      Köpeklerde beslenme de insanlarda olduğu gibi yaşam kalitesini ve süresini artıracak önemli bir ektendir. Köpeklerde beslenmede olmazs...